Nieuws-app Zite totaal vernieuwd op iPad

Zite heeft het magazine uit haar voorheen magazine-achtige nieuws-app gehaald. De applicatie gebruikt nog steeds de achtervoeging ‘Personalized Magazine’ maar ziet er sinds de nieuwe versie 2.0 veel meer uit als een sjieke website. De applicatie hanteert niet langer een Z, maar een uil als logo en is witter dan ooit tevoren. Je bladert niet […]

Zite Personalized Magazine iPhone iPadZite heeft het magazine uit haar voorheen magazine-achtige nieuws-app gehaald. De applicatie gebruikt nog steeds de achtervoeging ‘Personalized Magazine’ maar ziet er sinds de nieuwe versie 2.0 veel meer uit als een sjieke website. De applicatie hanteert niet langer een Z, maar een uil als logo en is witter dan ooit tevoren. Je bladert niet langer door nieuwsrubrieken heen als in concurrent Flipboard, maar je benadert rubrieken in Zite vanaf een hoofdmenu en scrollt verticaal door de artikelen heen.

Zite personalized magazine grote foto'sDe visie van Zite is onveranderd: de applicatie blijft nieuws aandragen waarvan de app denkt dat je het interessant vindt. Dat doet het op basis van je eerdere leesgedrag of vanaf deze versie ook optioneel via een koppeling met je Facebook. Daarbij bekijkt het welke artikelen jij interessant vindt of kan vinden van vrienden. Het introscherm van de applicatie laat voortaan meer categorieën berichten zien. Daarin tref je nu de laatste grote headlines, door de redactie gekozen onderwerpen en populaire verhalen in Zite. Elk verhaal opent in een fijne, rustige leesweergave van Zite zelf.

Zite Your Top Stories iPadHet aantal onderwerpen waarop je je kan abonneren in Zite, is vergroot van 2500 naar maar liefst 40.000. Onder elke artikelkop zie je een tag staan. Druk erop en je ziet meer verhalen in de categorie. Bevalt de categorie, dan kan je hem voorzien van een hartje (Zite laten weten dat je meer van het onderwerp interessant vindt) en toevoegen aan Quick List. Vanaf dat moment kan je het onderwerp in het nieuwe snelmenu openen, net als je eerder aangegeven interesses. Wel heb je voortaan een account met mailadres en wachtwoord nodig om de gegevens te kunnen opslaan in Zite. Je kan er niet omheen.

Als je op zoek bent naar nieuwe onderwerpen, kan je terecht in de nieuwe Explore-sectie waarin allerlei onderwerpen voor je worden aangeraden, maar waarin je ook kan zoeken op onderwerpen. Omdat het onderwerpaantal zo is toegenomen, kan je in principe sneller bij voor jou interessant nieuws in de applicatie. Dat is de grootste winst in het totaal vernieuwde Zite.

Downloaden: Zite Personalized Magazine (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 11:13
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, magazine, weerbericht, zite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.