Shadowgun: spetterende actiegame op de iPad verschenen

De actiegame Shadowgun is op de iPad verschenen en spat van het touchscreen. Het Gears of War-achtige schietspel speelt zich af in de verre toekomst waarin je speelt met huurmoordenaar John Slade.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Shadowgun iPad headerDe actiegame Shadowgun is uitgekomen als universele app op de iPad en iPhone en is een feest voor het oog van de fanatieke gamer. Het decor van Shadowgun bestaat uit toekomstige, industriële omgevingen met genetisch gemanipuleerde tegenstanders en spat werkelijk van het iPad-scherm. Je speelt als huurmoordenaar John Slade in het jaar 2350 in een tocht om de wetenschapper Edgar Simon om te leggen. Hij ontwikkelt een leger aan genetisch gemanipuleerde cyborgs, battle droids en opgevoerde mensen en aan die praktijken moeten maar eens een eind komen.

Het meest in het oog springende onderdeel van Shadowgun zijn de verbluffende beelden. Het ziet er ongekend scherp uit en de actie voltrekt zich vloeiend op het scherm van Apple’s tablet. Het lijkt wel alsof je een game speelt op een echte spelcomputer.

Shadowgun shooter iPad graphics

Shadowgun laat zich zien van achter de rug van hoofdpersoon Slade. Hij kan in het wilde weg schieten, maar is een stuk beter gedekt als je hem naar een muurtje of obstakel manoeuvreert en hem erachter laat zitten, waar vanuit je ook kan richten en schieten. De tegenstanders zijn echter bekend met het trucje en passen hun tactiek aan op jouw spel. Zo lopen ze terug als je dichtbij komt of proberen ze je vanaf de zijkant te beschieten.

Met een linkerstick op het scherm loop je en door op het beeld te swipen, kijk je in het rond. Rechts onderin beeld staan een schiet- en herlaadknop en bij sommige objecten kun je een actie uitvoeren die ook onder de schietknop verborgen zit. De besturing werkt verrassend soepel en voelt robuust aan.

Downloaden: Shadowgun (€5,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 17:04
Categorie Games
Onderwerpen actiegame, app store, apple, first person shooter, game, miljard, muziek, shadowgun, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.