Check: to-do lijst op de iPhone voor afvallen of stoppen met roken

Check is een to-do lijst voor de iPhone waarin je langere termijn-projecten per dag kan afvinken. De applicatie berekent dan zelf het percentage van de taak dat je hebt voltooid.

Check to-do lijst app iPhone iPod touchAan applicaties met takenlijsten geen gebrek op de iPhone. Maandag nog bespraken we twee fraaie to-do apps die toen even gratis werden aangeboden, maar ondertussen blijft de App Store voorzien worden van nieuwe to-do applicaties. De nieuwste heet Check en specialiseert zich in taken gefaseerd uitvoeren. Per dag kan je aangeven hoeveel procent van je taak je al hebt voltooid.

Een taak aanmaken is met Check net zo eenvoudig als elke andere applicatie in zijn soort. Je geeft de taak een naam en stelt de begin- en einddatum in. Eveneens kan je de achtergrondtint een andere zachte kleur geven, maar dat vormt niet de hoofdmoot. Die rol is weggelegd voor de ‘Select step’ optie. Daarin heb je de keuze uit een check-optie 2, 3 of 5 stappen. Als je een taak opslaat, weet je waarvoor het dient.

Op de dag van een langer lopende taak kun je in de kalender op de huidige datum drukken. Dan verschijnt er een vormpje in, dat onderin de app meteen naar een percentage vertaald wordt. Als je voor 2 stappen gekozen hebt, is een opdracht klaar of niet klaar, zo simpel als dat. Maar als je voor 5 stappen gekozen hebt, gaat de teller met een ander percentage omhoog. Druk nog een keer op de datum en er komt een vorm die voor een hoger percentage staat, tot het rondje dat het 100 procent-resultaat toont. Wat die percentages zijn, verschilt. Dat heeft te maken met de beoogde periode waarover je de doelstelling wilt bereiken. Behalve op de datum in de kalender kan je de vorm ook zetten in het rondje achter de titel van de taak, meteen in het hoofdmenu.

Als je een taak volbrengt door de statistieken (lees: vormen) bij te houden en ten einde weet te brengen met een rondje, wordt een taak als compleet gezien en onderaan het hoofdmenu gezet. In de Lite-versie van Check kun je twee taken tegelijk beheren, in de gekochte versie zit er geen restrictie op. Tot de mogelijkheden behoort verder het willekeurig kiezen van achtergrondkleuren om je scherp te houden, een wachtwoord om op de app te zetten en op papier moet je memo’s bij data kunnen zetten. Dat is ons echter niet gelukt, op welke manier dan ook. Niet door een dag op de kalender lang in te houden, niet door te swipen op de datum, niet door er meermaals kort of lang op te tikken. Hoe het ook hoort te werken: deze functie moet verbeterd worden of anders in ieder geval goed gecommuniceerd.

Check is een frivool vormgegeven to-do lijstje dat je kan helpen op langere termijn doelen te stellen en die bij te houden in de app. Wie een volledige to-do app wil hebben, kan echter niet uit de voeten met de twee taken van de gratis versie en zal de app financieel moeten ondersteunen. Hopelijk is dat geen meerdaags plan.

Downloaden: Check! (€0,79)
Downloaden: Check! Lite (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 17:20
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.