Shadowgun: visueel verbluffende shooter op de iPhone verschenen

Shadowgun voor de iPhone en iPod touch is een van de mooiste games die je kunt downloaden uit de App Store. De third-person shooter actiegame speelt zich af in de toekomst en lijkt op Gears of War.

Shadowgun iPhone iPod touchHet langverwachte actiespel Shadowgun is uitgekomen als universele app voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het verlegt de grenzen van wat er visueel mogelijk is op de telefoon van Apple. Je speelt als huurmoordenaar John Slade in het jaar 2350 in een tocht om de wetenschapper Edgar Simon om te leggen. Als je in het begin van het spel neerstort in industriële omgevingen vol gevaar, ben je verzekerd van een hoop schietwerk voordat het einddoel in zicht is.

Professor Simon ontwikkelt een leger aan genetisch gemanipuleerde cyborgs, battle droids en opgevoerde mensen en aan die praktijken moeten maar eens een eind komen. Dat vertaalt zich in een actiespel dat zich laat zien van achter de rug van hoofdpersoon Slade. Hij kan in het wilde weg schieten, maar is een stuk beter gedekt als je hem naar een muurtje of obstakel manoeuvreert en hem erachter laat zitten, waar vanuit je ook kan richten en schieten. De tegenstanders zijn echter bekend met het trucje en passen hun tactiek aan op jouw spel. Zo lopen ze terug als je dichtbij komt of proberen ze je vanaf de zijkant te beschieten.

Met een linkerstick op het scherm loop je en door op het beeld te swipen, kijk je in het rond. Rechts onderin beeld staan een schiet- en herlaadknop en bij sommige objecten kun je een actie uitvoeren die ook onder de schietknop verborgen zit. Normaal willen actiespellen met deze besturing nog wel eens erg lastig spelen op de iPhone, maar daar hebben we in een korte test totaal geen last van in Shadowgun.

Het meest in het oog springende onderdeel van Shadowgun zijn de verbluffende beelden. De actiegame ziet er goed uit op de iPhone 3GS, maar komt pas echt tot zijn recht op het Retina-beeldscherm van de iPhone 4. Het ziet er ongekend scherp uit en de actie voltrekt zich vloeiend op het beeld. Af en toe lijkt het wel alsof je een echte spelcomputergame speelt.

Downloaden: Shadowgun (€5,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2011, 14:39
Categorie Games
Onderwerpen first person shooter, shadowgun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.