Seed Mail: email-app voor iPhone met herinneringen

Seed Mail is een nieuwe mail-app voor iPhone met pushnotificaties voor herinneringen. De applicatie ondersteunt de meeste IMAP-formaten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Seed Mail iPhone mail-app met remindersGmail-gebruikers zullen misschien niet meer hunkeren naar een nieuwe mail-app op de iPhone. De eind vorig jaar uitgebrachte Gmail 2.0 is een uitstekende applicatie en schopte het ver in onze lijst 25 beste iPhone-apps van 2012. Maar als je een ander account dan een Gmail-adres hebt, schiet je er niets mee op. Seed Mail is een nieuwe gratis mail-app die de meeste IMAP-mailservers ondersteunt en zo geschikt is voor uiteenlopende maildiensten en eigen servers. De app is op sommige punten zelfs slimmer dan Google’s aanbod.

Om je niet blij te maken met een dooie mus, zeggen we nu alvast: we krijgen een Hotmail-account ook met aangepaste instellingen niet aan de praat. Ook in de App Store-omschrijving van Seed Mail valt de naam niet bij ondersteunde maildiensten. Gmail, iCloud, Yahoo, 163, QQ en 126, dat zijn de namen die van de daken worden geschreeuwd. De app vindt de instellingen ervan zonder tussenkomst van een scherm met uitgebreide instellingen. Je Gmail-adres invoeren is binnen een handomdraai geregeld. Als je het zelf wel voor elkaar krijgt Hotmail te koppelen aan Seed Mail, horen we en andere lezers het graag.

Seed Mail iPhone inbox Seed Mail schuifbaar menu

Het punt waarop Seed scoort, is de veelzijdigheid waarmee je een nieuwe mail schrijft, op een bericht reageert of er een doorstuurt. De app heeft drie tabbladen op het toetsenbord gezet. Een voor het toetsenbord zelf, een voor de uitgebreide opmaak. Je kan tekst vetgedrukt maken, cursiveren, onderstrepen, doorhalen en zelfs voorzien van een achtergrondkleur. Je bepaalt de alinea-uitlijning: links, centraal of rechts, voegt koppen, tussenkoppen, paragrafen of quotes toe. Een bullet list en een cijferlijst maken de opties af. En dan is er nog het derde toetsenbord-tabblad. Daarmee voeg je foto’s toe en kan je – lees vooral mee, Apple en Google – tegelijk meerdere foto’s selecteren om te versturen. Ze worden meteen in de preview van de mail geplaatst.

De inbox van Seed Mail is fraai, met een klassiek lettertype en een beetje de boek-papier uitstraling die Readability ook heeft. De scrollsnelheid is aardig, bovenin tref je een zoekbalk en met groene puntjes aan de zijkant, herken je ongelezen mails. Een tik onderin een opduikende menubalk, laat je schakelen tussen je complete inbox, ongelezen mails of de VIP-mails: berichten van contactpersonen die je in de Contacts-sectie (geïmporteerd van je adresboek) markeert als VIP. Toch mist er één belangrijke optie: het is niet mogelijk om meerdere e-mails tegelijk te selecteren en er dan een actie mee uit te voeren. Zo is verwijderen, labelen en archiveren omslachtig.

Seed Mail uitgebreid bewerken Seed Mail mail lezen

Maar daar staan weer een paar trucjes tegenover. Veeg de kop van een mail naar links en er duiken vier knoppen op. Je kunt een bericht sterren om snel terug te zien onder Starred in het menu links, snel antwoorden, een mail verwijderen en de meest in het oog springende: een herinnering instellen. Je selecteert een datum en tijd en Seed verstuurt een pushbericht als het moment daar is. De melding omvat de kop van de e-mail. Een grootse functie van Seed, want het pakt zo mail en takenlijst samen. Hier kan het mee gaan scoren. Als gebruiker van de app moet je dan wel een ander gebrek voor lief nemen: Seed Mail stuurt geen pushberichten bij nieuwe mails.

Downloaden: Seed Mail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2013, 20:12
Categorieën Diensten, Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.