GroupVox maakt van iPhone een Facebook walkie-talkie

GroupVox is een nieuwe app van SHAPE, waarmee je groepsgesprekken via Facebook kunt voeren. GroupVox noemt zichzelf een walkie-talkie voor Facebook. Je kunt met meerdere Facebook-vrienden chatten en bellen.

groupvox iphoneFacebook kondigde onlangs aan dat je via Facebook Messenger kunt bellen. Het werkt vooralsnog alleen in Canada, dus we hebben er in Nederland en België nog niets aan. Maar de nieuw verschenen app GroupVox wekt de indruk dat je helemaal niet op de officiële uitrol van Facebook hoeft te wachten. Ze beloven een app waarmee je gesprekken kunt voeren met meerdere Facebook-vrienden tegelijk. GroupVox presenteert zichzelf als een walkie-talkie voor Facebook. Je kunt bellen, groepschats en talkie-talkie-gesprekken voeren met je bestaande Facebook-groepen.

De walkie-talkie-functie van de app zal Europeanen misschien niet zo aanspreken. In Amerikaanse supermarkten zie je overal goedkope walkie-talkies liggen, die mensen gebruiken om onderling te communiceren tijdens het shoppen in de mall, in pretparken of in hun veel te grote huis. In Europa moet je moeite doen om in de supermarkt een walkie-talkie te vinden en je ziet ook nauwelijks dat mensen ze gebruiken. Maar gelukkig kan GroupVox nog iets meer. Er zit een soort voicemailfunctie in, waarmee je kunt luisteren naar berichten die binnenkwamen op het moment dat jij weg was. Je kunt ook voicemailberichten opnemen wanneer je offline bent. Gewoon bellen met je Facebook-vrienden kan via 3G of Wi-Fi en het kost niets.

groupvox webplayerHet handige van GroupVox is het het gebruik maakt van je bestaande Facebook-netwerk. Dat zal sommige gebruikers juist afschrikken (“alweer een partij die toegang wil tot m’n Facebook-gegevens?”), maar gelukkig zijn er dan genoeg alternatieven.

Leef, eet en slaap je op Facebook, dan is GroupVox handig. Je kunt de gesprekken voeren met alle leden uit je Facebook-groep of alle mensen die zich voor een bepaald Facebook-evenement hebben uitgenodigd. GroupVox is beschikbaar op iOS en Android en is afkomstig uit het SHAPE-imperium, dat eerder bekende apps als IM+ uitbracht. Heb je vrienden die geen smartphone hebben of weigeren de app te installeren, dan is er een webplayer, zoals op de foto hiernaast.

Downloaden: GroupVox (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2013, 13:15
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.