Routes: trajecten uitzetten met je iPhone vandaag gratis

Met de tijdelijk gratis applicatie Routes (Planning Your Journeys) kan je complete routes uitstippelen op je iPhone. Elke route kan voorzien worden van 25 waypoints en laat een stappenplan per bocht zien.

Routes. Planning Your Journeys iPhone Google MapsMet de standaard Kaarten-app op de iPhone is het kinderlijk eenvoudig om een route van A naar B uit te stippelen en die op de kaart aan te houden. De applicatie Routes (Planning Your Journeys) heeft nog wat meer in zijn mars. Je kan er niet alleen het begin en eindpunt mee bepalen, maar ook 25 waypoints onderweg toevoegen zodat je de te volgen weg helemaal zelf in de hand hebt. Zo kan je in een vreemde stad meteen een ideale toeristische route rijden, bijvoorbeeld. De applicatie is vandaag gratis te downloaden.

Net als de Kaarten-app zelf, maakt Routes gebruik van zowel je locatiegegevens als een internetverbinding om de kaartgegevens op te vragen. De app onderweg in een vreemd land gebruiken, zul je dus wel terugzien in het batterijverbruik en je telefoonrekening. Het grote voordeel is dat je niet constant een kaart in de aanslag hoeft te hebben om het volgende punt op de route mee uit te puzzelen. Routes Planning Your Journeys iPhone kaartOok hoef je de app niet steeds opnieuw te herprogrammeren om het traject naar je volgende punt te zien. De bedoeling van Routes is dat je een weg van tevoren ingeeft.

In het hoofdmenu verzin je een naam en een korte toelichting voor een ‘journey’, een tocht dus. Onder die tocht kan je verschillende routes maken. Bij een route begin je op de kaart en wordt je eigen positie aangegeven. Je hoeft maar op de kaart te drukken en er verschijnt een groen kaartje in beeld dat je kan omvormen tot punt van interesse of waypoint. Bij elk waypoint kan je met een druk erop bekijken wat bezienswaardigheden in de buurt zijn. Die zijn afkomstig uit de database van Wikipedia.

Met de knop Transport linksonder kan je aangeven hoe je je wilt vervoeren. Daarbij kan je kiezen uit rijden, fietsen en lopen. Als je een map hebt open staan, kan je met de knop Gebruikelijke linksboven en dan Directions linksonder het stappenplan per straat zien. Daarbij zie je onder elkaar welke afslag je moet nemen. Je kan de kaart en het stappenplan per e-mail versturen, op Twitter delen en meteen printen.

Downloaden: Routes. Planning your journeys (vandaag gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 12:08
Categorieën Navigatie, Reizen
Onderwerpen google, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.