GameChanger maakt een bordspel van je iPad

De GameChanger van Identity Games is een grote mat voor bordspellen waar je de iPad in kan drukken. Het zorgt ervoor dat de iPad deel uitmaakt van de bordspellen Animal Mania en The Magic Schoolbus.

GameChanger bordspel voor iPadNa de videoband en de dvd wordt ook de iPad behoorlijk ingezet om aloude bordspellen een interactief element mee te geven. Eerder al baarde uitgever Jumbo opzien met de iPawn-spellen Ganzenbord en Slangen en Ladders. Op de elektronicabeurs CES 2012 is een hardware-extensie getoond waarmee de iPad deel uitmaakt van het bord. De GameChanger van Identity Games is een mat waar je Apple’s tablet in legt. Op de mat kan je de frontjes van spellen leggen. De iPad zorgt voor de interactieve spelelementen.

Identity Games zet in eerste instantie in op twee games: The Magic School Bus en Animal Mania, beide spellen voor jonge kinderen. Ze hebben beide magnetische doeken die je op de GameChanger-mat kan leggen en tellen 48 drukgevoelige punten. Voor de iPad download je een bijbehorende applicatie om het spel te kunnen spelen. Bij The Magic School Bus fungeert de iPad bijvoorbeeld als draaischijf in het midden van de mat.

Ondanks de presentatie op de CES-beurs deze week, is de GameChanger al even te koop. In de Verenigde Staten kost de elektronische mat 80 dollar, omgerekend 62 euro. De bijbehorende applicatie GameChanger: Game Board for iPad is dan weer gratis te downloaden. Die heeft in de Nederlandse App Store zelfs al 16 beoordelingen vergaard, met een gemiddelde waardering van 5 sterren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 12:06
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, ces2012, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.