Almost-Impossible-icon

Review: Almost Impossible is bijna onmogelijk neer te leggen

Als je een lastige game zoekt voor de Apple TV (of iOS), dan ben je bij Almost Impossible aan het juiste adres. Overwin het ene na het andere obstakel terwijl je je best doet om je geduld niet te verliezen. Erg verslavend.

Almost Impossible op Apple TV

Games zijn bij uitstek geschikt om je te vermaken, verbazen en soms zelfs ontroeren. Almost Impossible bewijst dat de term frustreren ook in dit rijtje thuishoort, maar spoort je ondanks de enorm hoge moeilijkheidsgraad aan om te blijven proberen. ‘Nog een potje Almost Impossible’ kan dan ook makkelijk een uur duren.


Almost Impossible! is op het eerste gezicht een game waar er al meer dan genoeg van in de App Store staan. Denk aan Het Onmogelijke Spel, en Geometry Dash : allemaal games met kinderlijk simpele graphics, die het jou zo lastig mogelijk maken om de eindstreep te bereiken.

De grens tussen irritant en uitdagend
Almost Impossible verdient zeker een plek in dit rijtje, maar bewandelt de haarfijne grens tussen irritant en uitdagend. In de game is het aan jou om een wit balletje al stuiterend door meer dan vijftig levels te loodsen, die gevuld zijn met de ene na de andere ‘onmogelijke’ obstakels.

Check hieronder de video die we maakten tijdens het spelen op de Apple TV:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wij speelden de game op de Apple TV, maar Almost Impossible is ook beschikbaar op de iPhone en iPad. Op de Apple TV bestuur je het figuurtje door van links naar rechts te vegen over het touchpad op de Remote, en maak je een extra sprong door op de Play-knop te tikken.

Het kost al wat oefening om de besturing van het stuiterende figuurtje onder de knie te krijgen, zeker als de dodelijke stekels en blokken door de lucht vliegen. Almost Impossible begint lastig, en wordt daarna alleen nog maar moeilijker en moeilijker.

Almost Impossible op Apple TV

Zo zaten wij meer dan een kwartier vast bij een springpuzzel, waarbij ieder foutje direct werd afgestraft. Een pixel teveel naar links of rechts betekent onherroepelijk dat je opnieuw begint, al is de voldoening als je deze ellendige hindernis uiteindelijk overwint daardoor natuurlijk extra groot.

Slimme trucjes van Almost Impossible

Almost Impossible gebruikt wat geniepige trucjes om de speler op het verkeerde been te zetten. Zo vallen onschuldig-ogende blokjes zomaar onder je voeten weg, en hangen gevaren altijd precies op de plek waar jij langs wilt springen.

Het spreekt dus voor zich dat Almost Impossible niet geschikt is voor mensen die zich snel opwinden over een uitdagend spelletje. De zenuwslopende muziek maakt dit er niet beter op, al is de muziek net afwisselend genoeg om niet irritant te worden.

Met deze game krijg je in ieder geval wel waar voor je geld: de meer dan vijftig levels zijn erg uitgebreid en aangezien individuele hindernissen tientallen minuten in beslag kunnen nemen ben je met gemak uren zoet met deze game.

Almost Impossible op Apple TV

Conclusie Almost Impossible review

Het goede aan Almost Impossible is dat je altijd het gevoel hebt dat je een obstakel ‘bijna’ overwonnen hebt. Hierdoor voorkomt Almost Impossible dat je de game na een paar mislukte pogingen gefrustreerd afsluit. Daarnaast kun je als je het loodje legt direct een nieuwe poging doen, zonder dat je naar een lang laadscherm hoeft te kijken. Almost Impossible is dan ook typisch zo’n spel dat je even wilt spelen, maar waar je vervolgens de hele avond al vloekend en juichend mee bezig bent.

Pluspunten

  • Simpele maar stijlvolle vormgeving
  • Lastig, maar net niet onmogelijk

Minpunten

  • Niet geschikt voor driftkikkers

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 november 2015 om 19:45
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.