Regenmelding gebruikt Google Maps, verduidelijkt lichte neerslag

De Nederlandse Buienradar-app Regenmelding heeft een duidelijkere grafiek gekregen, laat lichte neerslag beter zien en gebruikt Google Maps.

Regenmelding iPhone iPod touch buienradar pushberichtenDe iPhone-app Regenmelding, die bekend is geworden met het versturen van een pushbericht voordat er regen valt op je locatie, is voorzien van een update. Die kan handig zijn rond deze tijd van het jaar, zeker als de temperatuur even boven nul gaat en de minste neerslag voor problemen op de weg of het ijs kan zorgen. Versie 2.2 maakt lichtere neerslag namelijk beter zichtbaar in de animatie. Ook heb je nu wat aan Regenmelding in Duitsland: daar werken de animatie en de gegevens voortaan ook.

Regenmelding grafiek onderin beeldIn Regenmelding 2.2 op de iPhone kan je via de instellingen nu ook de satellietweergave van Google Maps selecteren, boven de al eerder gebruikte variant van Apple. De vraag is of dat aanbeveling verdient: de kaart van Apple laat plaatsnamen in het wit zien en is daarmee beduidend duidelijker dan Google Maps, dat zwarte letters gebruikt.

Ook nieuw is dat je de neerslaggrafiek onderin beeld al ziet bij het opstarten. De grafiek laat nu net zo’n lang vooruitzicht ziet als de animatie over de kaart: tot drie uur na het huidige moment. Bovendien zie je het aantal millimeter per uur als je met je vinger over de grafiek gaat – of ‘scrubt’, in technische bewoording.

Voer een locatie in en de app stuurt een pushbericht als er regen valt. Je bepaalt zelf hoeveel minuten van tevoren Regenmelding je waarschuwt. Ook kan je instellen dat de app je locatie volgt, maar die optie is niet erg vriendelijk voor de batterij.

Downloaden: Regenmelding (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2013, 21:46
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, pusher, regen, regenmelding, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.