Red Bull BPM DJ: gratis muziek mixen op de iPad

Het Nederlandse muziekmagazine OOR heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je muziek van aangedragen artiesten kan beluisteren met een Spotify Premium-abonnement. Voor niet-Spotify gebruikers is de app onhandiger.

Red Bull BPM DJ voor iPad en iPhoneAls je dj-ambities hebt en al beschikt over een iPad, kan je met de nieuwe applicatie Red Bull BPM DJ mogelijk heel wat kosten op apparatuur besparen. De gratis te downloaden app voor de iPad en iPhone biedt softwarematig twee decks om mee te draaien, een mixer en twee effecten-engines voor beide decks. Volgens Red Bul is de app zo ontworpen dat dj’s er in clubs mee moeten kunnen draaien. Daarom zijn bijvoorbeeld de knoppen groot en makkelijk te bedienen.

Er zijn dj-apps op de iPad waarin er zoveel mogelijk knoppen in het scherm worden gestopt om zoveel mogelijk te lijken op gebruikelijke dj-uitrusting. Dat is bij Red Bulls aanbieding niet het geval. Daarin worden de functies onderverdeeld in vijf tabbladen. Met de twee uiterste bladen leg je een plaat klaar op een een van de twee decks en met de middelste komen ze samen in één paneel en kan je ze op elkaar afstemmen, crossfaden en de sterkte van hun lage, middelste en hoge tonen bepalen. Red Bull BPM DJ decks mixenDe twee tabbladen er tussenin geven je toegang tot de effectenpanelen voor beide decks, waarin je onder andere aan de slag kunt met functies als reverb, echo, flangr, lo-fi en 5 vijf filters. Die functies zijn ook weer opgedeeld in tabbladen, maar dan aan de onderkant van het scherm. Je kan ze besturen met je vinger, of, met kantelbewegingen als je een vinger op een bepaald vak van het scherm ingedrukt houdt.

De effectenpanelen zijn echter geen gevertje bij de gratis app. Je dient er 7,99 euro voor te betalen. Ook andere aspecten zijn niet gratis. Zo kun je standaard in de app aan de slag met 4 nummers die erbij geleverd worden, maar wil je natuurlijk je eigen muziek inladen in de app vanaf de iPad. Die mogelijkheid dien je aan te schaffen voor 3,99 euro. Voor nog eens 7,99 euro kan je daarnaast een Pro Output-pack kopen, waardoor je bijvoorbeeld met draadloze Wi-Fi kan verbinden met talloze andere instrumenten als mengpanelen en geluidssystemen. Daarmee kan je ook profiteren van het feit dat Red Bull BPM DJ een universele app is. Hij werkt op de iPhone en iPad en kan draadloos communiceren. Ook tussen twee iPad’s als die aangesloten zijn op hetzelfde iTunes-account. Je kan dan twee verschillende apparaten gebruiken als decks. Red Bull BPM DJ effectenMet het Pro Output-pack kan je via een hardware mixer dan de huidige Beats Per Minutes draadloos syncen tussen de toestellen en kan je beide apparaten/ decks beluisteren met dezelfde koptelefoon. In de App Store-omschrijving staan de voordelen van het pakket stuk voor stuk benoemd.

Wie leuk aan de slag wil gaan met Red Bull BPM DJ, betaalt in deze introductieperiode dus sowieso 12,98 euro voor het gebruiken van eigen muziek en het kunnen bewerken van de klanken ervan. Hoewel het nog niet duidelijk is wat de prijzen van de in-app aankopen na de introductie zullen zijn, is dat behoorlijk concurrerend geprijsd met andere applicaties. We kunnen iedereen met ambities of een passie voor muziek mixen en dj spelen/ zijn de app aanraden. Omdat je meteen met 4 nummers aan de slag kan gaan, kan je gratis kijken of het wat voor jou is.

Downloaden: Red Bull BPM DJ (gratis, universele app)

Om hier niet verstrikt te raken in technische termen en jargon, kan je de App Store-omschrijving lezen voor de volledige specificaties van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 14:47
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.