OOR op de iPhone verschenen met volledige Spotify-integratie

Het Nederlandse muziekblad OOR heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee je alle besproken muziek kan beluisteren met een Spotify Premium-abonnement. Voor niet-Spotify gebruikers is de app minder handig.

OOR muziekblad iPhone iPod touchHet muziekblad OOR is vandaag op de iPhone en iPod touch verschenen. In de applicatie staan drie secties centraal. Het laatste nieuws, een geselecteerde track van het Album van de Dag en 11-tal. De laatste is een selectie van elf albums die volgens de redactie van het blad je aandacht verdienen. Bijzonder is dat je elk nummer vanuit de applicatie volledig kan beluisteren als je beschikt over een Spotify-account.

OOR is daarmee de eerste Nederlandse applicatie die gebruik maakt van de volledige Spotify Core-integratie zoals die laatst is aangekondigd voor apps. OOR Spotify vanuit de zijbalkDoor eenmalig in te loggen met je accountgegevens van de muziekdienst, kan je alle nummers die de app bespreekt, meteen beluisteren tijdens het gebruiken van de applicatie. Met een balk aan de rechterkant van het scherm kan je de Spotify-player pauzeren en bedienen. Je hebt er echter wel een Spotify Premium-abonnement voor nodig. Dat kost 10 euro per maand. Het Premium-pakket wordt eveneens vergeven bij een nieuw afgesloten internetabonnement van KPN.

Als je geen betaald abonnement op Spotify beschikt, kom je met OOR van een koude kermis thuis als je muziek wilt ontdekken met de app. Zo kan je nummers wel kopen op iTunes, maar kan je er geen samples van beluisteren. Zo moet je altijd de app verlaten om in iTunes het nummer te proberen. Een gemiste kans in een applicatie waarin muziek ontdekken zo belangrijk is.

Het nieuws, Album van de Dag en het 11-tal worden in dezelfde layout weergegeven. In een kleine column met op de achtergrond de cover van de laatste OOR, staan alle items onder elkaar en lees je hun koppen op een witte balk. Als je die open drukt, verschijnt een albumhoes, de play met Spotify-, iTunes-link en deelfunctie in beeld. Je moet echter nog een keer op het vak drukken om ook de bijbehorende tekst te lezen. Een beetje omslachtig. Gelukkig scrollt de app soepel en is hij snel. OOR iPhone 11-tal albumsEen donkergrijze balk boven de navigatiebalk onderin, laat zien in welke sectie van de app je bent.

Het nieuws van OOR is onderverdeeld in drie categorieën: concertverslagen, algemeen nieuws en overig nieuws. Helaas kan je niet op genre selecteren. Alle berichten staan door elkaar en worden aangeduid door een gekleurd pictogram. Bij de sectie Play zijn de pictogrammen vervangen door dagen. Opmerkelijk genoeg wordt niet het Album van de Dag van vandaag automatisch geopend, maar de oudste in de lijst. Het 11-tal wordt aangeduid met cijfers in plaats van pictogrammen.

Als je een Premium-abonnement hebt op Spotify, is OOR een fraaie, simpele en snelle app om nieuwe en relatief onbekende muziek mee te beluisteren. Als dat niet het geval is, zijn 3voor12 Luisterpaal en Band of the Day goede alternatieven. In die apps kan je nieuwe muziek volledig vanuit de app beluisteren zonder extra betaling.

Downloaden: OOR (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 13:36
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.