Rabo KidsGeldWijs: Rabobank laat kinderen oefenen met geld op iPad

Volgens de Rabobank is Rabo KidsGeldWijs voor de iPad een speelse manier om met geld om te gaan, maar misschien is het wel meer.

Rabo KidsGeldWijs iPad Rabobank-appKinderen zijn de klanten van de toekomst. Het is geen uitzonderlijke gedachte en een die de Rabobank tot zich heeft genomen voor de nieuwe iPad-app Rabo KidsGeldWijs. De applicatie is gericht op kinderen van 6 tot 10 jaar en laat hen oefenen met een spaarpotje. Of zoals de bank het zelf presenteert: een eigen geldkluis met een eigen code. Het getekende personage Yvette heet je welkom in ‘het spel’ waarin je kan sparen voor verschillende dingen.

Je kind heeft maximaal vier items om voor te sparen, waar vier aparte vakjes voor geopend kunnen worden. Daarin kan het geld worden gesleept dat aan de linkerkant van het beeld is gespaard, door eenvoudigweg items te slepen naar de vakjes. Spaardoelen kunnen bewerkt worden erop te tikken en ze een andere naam en/ of prijs te geven, en je kan het geld dat je erin steekt ook weer legen om het geld anders te verdelen. Spaardoelen kunnen ook weggehaald worden. Alleen de toestroom van geld, daar heeft het kind niks over te zeggen.

Rabo KidsGeldWijs afspraak maken

Daar komt je rol als ouder in de app. Door zelf ook een kluis aan te maken, kan er geld overgesluisd worden naar een of meerdere kinderaccounts. En daar wordt de app zelfs wat serieuzer: je kan vorige transacties bekijken en je kan er zelfs klusjes tegenover stellen. Klusjes die zijn afgesproken, worden door kinderen ingevoerd en zie je terug in het tabblad naast spaardoelen. Je kan afgevinkte klusjes belonen en aan de hand daarvan een eenmalig bedrag ‘bij storten’. Of misschien wel een periodieke zakgeldverhoging invoeren!

Volgens de Rabobank is Rabo KidsGeldWijs voor de iPad een speelse manier om met geld om te gaan, maar misschien is het nog wel meer. Voor je het weet zeg je kinderen echt zakgeldverhogingen toe in ruil voor klusjes. Je bent gewaarschuwd.

Downloaden: Rabo KidsGeldwijs (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2013, 15:31
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen financieel, geld, kinderen, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.