PushMail 2.0: push-notificaties voor al je mailaccounts

PushMail 2.0 kan e-mailberichten pushen naar de iPhone. Deze heeft als voordeel dat je meerdere accounts kunt gebruiken en dat je berichten op je scherm krijgt als er een nieuw e-mailbericht binnenkomt.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

PushMailEén van de nadelen van de iPhone is dat er nog steeds geen fatsoenlijke push-ondersteuning voor Gmail is. Natuurlijk kan je Google Sync als Exchange-server instellen, waardoor je Gmail-berichten gepusht worden, maar deze methode kent twee grote nadelen: je kunt geen ander Exchange-account meer instellen en er verschijnen nog steeds geen push-notificaties op het scherm. Inmiddels zijn er in de App Store een aantal applicaties verschenen die dit gebrek aan functionaliteit proberen te verhelpen. PushMail 2.0 is er één van; de nieuwe versie kent een aantal uiterst handige verbeteringen. Overigens werkt PushMail 2.0 niet alleen voor Gmail, maar voor elke willekeurige e-maildienst die binnenkomende e-mails kan forwarden.

PushMail kent sinds zijn introductie in de App Store al een grote schare gebruikers. Toch misten gebruikers bepaalde functies in de eerste versie. In PushMail 2.0 zijn de meeste verzoekjes ingewilligd. Zo is het mogelijk het waarschuwingsgeluidje aan te passen. Er zijn 25 verschillende geluiden in de applicatie opgenomen, zodat je een duidelijk verschil hoort tussen bijvoorbeeld een PushMail- en een BoxCar-melding. Heel erg prettig is de mogelijkheid om stilteperioden in te stellen. Heb je vaste tijden voor het slapen en opstaan, dan zal je ‘s nachts nooit meer wakker schrikken van een binnenkomend e-mailbericht. Een kleinere doch even praktische aanpassing is dat PushMail 2.0 je een overzicht van alle notificaties laat zien, in plaats van alleen de laatst binnengekomen. Verder kan je instellen welke informatie PushMail 2.0 in de waarschuwing weer moet geven en kunnen binnenkomende e-mails gefilterd worden, zodat je voor bepaalde mails geen waarschuwing ontvangt.

PushMail 2.0

Het is niet lastig PushMail 2.0 in te stellen. In principe komt het erop neer dat je automatisch al je binnenkomende e-mail laat doorsturen naar een dummy-account van PushMail zelf. De applicatie werkt dan ook met alle e-maildiensten die forwarding ondersteunen. Staat je pc thuis continu aan, dan kan je ook altijd nog je e-mailprogramma de binnenkomende e-mailberichten laten doorsturen naar het dummy-account.

Downloaden: PushMail (€ 2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 2:49
Categorie Productiviteit
Onderwerpen app store, applicaties, e-mail, pushberichten, waarschuwing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.