Eerste Nederlandse TV Gids met push notificaties in de App Store

TV Gids is de eerste Nederlandse tv-gids met push notificaties in de App Store. De applicatie is gemaakt door NuttigePlaats.nl, maar overgenomen door een andere ontwikkelaar, die wel een licentie op de tv-gids heeft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tv-gidsSinds gisteren is er een Nederlandse tv-gids in de App Store te vinden, die push notificaties levert zodra je favoriete tv-programma op de buis is. Rebel Technologies, de makers van de applicatie Uitzending Gemist, zijn ook met een dergelijke tv-gids bezig maar ontwikkelaar MobilePioneers is ze voor. Versie 1.0 van TV Gids bevat het complete zenderaanbod van de website tvgids.tv met zowel publieke als commerciële zenders uit Nederland, Vlaanderen, Frankrijk, Duitsland en Engelstalige zenders.


Er zijn twee versies: de gratis TV Gids Lite met reclamebanners en de betaalde versie TV Gids Pro, met push notificaties. In de Pro-versie komen geen reclamebanners voor.

Eigenlijk is TV Gids een oude bekende. Je kon op iPhoneclub eerder al lezen over een tv-gids die door NuttigePlaats.nl was gemaakt. Deze ontwikkelaar had geen licentie en kon het project niet voortzetten, waarna MobilePioneers de applicatie heeft overgenomen en onder eigen naam heeft gepubliceerd.

De huidige uitgever startte in 2008 met TVGiDS.mobi, aanvankelijk zonder officiële licentie omdat dit extreem duur is. Sinds 2009 is de licentie wel geregeld; maar dat betekent een behoorlijke kostenpost waardoor de betaalde applicatie TVGiDS PRO niet goedkoop kan worden aangeboden geworden. De applicatie kost €2,99, maar met de aankoop van drie papieren tv-gidsen heb je dat bedrag er alweer uit.

tvgids iphone

Een leuke eigenschap van TV Gids is dat je het aan je eigen kijkgedrag kunt instellen: je kunt je eigen ‘prime time’-tijden kiezen en aangeven welke zenders je wel en niet wilt zien (bijvoorbeeld regionaal, Film1 en Sport1 uitschakelen).

Vlaamse tv-gids

MobilePioneers heeft ook de Vlaamse ontwikkelaar van MyTvGuide (Bram Lancsweert) benaderd om deze applicatie over te nemen en met een eigen licentie uit te brengen. MyTvGuide is op dit moment uit de App Store verwijderd en komt over een paar dagen terug onder de merknaam van MobilePioneers.

Downloaden: TV Gids Lite (gratis) en TV Gids Pro
Meer info: http://www.tvgids-iphone.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

108 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.