Picplz slaat foto’s automatisch op bij Dropbox

Picplz heeft integratie met Dropbox aangekondigd. Hiermee kun je foto's in onbewerkte en bewerkte variant automatisch backuppen.

picplzDe mobiele fotodienst Picplz heeft een handige nieuwe functie aangekondigd: Dropbox-integratie. Het houdt in dat alle foto’s die je op je iPhone of Android-toestel hebt gemaakt met Picplz automatisch worden bewaard bij de online opslagdienst Dropbox. Er is geen update van de app voor nodig; het enige wat je hoeft te doen is het koppelen van je Dropbox-account aan Picplz.

Daarna zal de fotodienst automatisch alle foto’s die je uploadt (voorzien van metadata) opslaan bij Dropbox. Dat geldt voor zowel bewerkte als onbewerkte foto’s. Zo heb je automatisch een backup.

Picplz is te vergelijken met Instagram: je maakt een foto en voegt daarna een bepaald filter toe. Het verschil is dat Picplz ook altijd de onbewerkte foto’s bewaart. Het bedrijf achter Picplz is van plan om een API open te stellen, zodat ook andere ontwikkelaars de dienst in hun apps kunnen integreren. Zelf heeft Picplz allerlei koppelingen met externe diensten, zoals Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr, Posterous en Foursquare.

Downloaden: Picplz (gratis)
Ook genoemd: Instagram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2011, 19:19
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen dropbox, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.