Bedrijvencheck: zoeken in het Handelsregister op je iPhone

Bedrijvencheck voor iPhone is een nieuwe Nederlandse app waarmee je gegevens uit het Handelsregister kunt raadplegen. De app is gemaakt door 2CoolMonkeys.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bedrijvencheckDe Nederlandse ontwikkelaar 2CoolMonkeys heeft een nieuwe app ontwikkeld, samen met OpenKVK.nl, een initiatief van Hack de Overheid. Met de Bedrijvencheck-app kun je zoeken in het Nederlandse Handelsregister. Je kunt zoeken op naam, adres en plaats van de onderneming. Ook kun je KvK-nummers controleren. Betaalde info zoals vorige activiteiten, namen van functionarissen en deponeringen zijn niet via de app te vinden, maar Bedrijvencheck voegt wel een andere handige functie toe. Je kunt de gevonden adresgegevens namelijk meteen naar het adresboek van je iPhone kopiëren.

Verder is het leuk dat je in de app ook op straatnaam en postcode kunt zoeken, zodat je kunt kijken welke bedrijven bij jou in de buurt zitten. Omdat het een niet-officiële app is, zijn de gegevens alleen voor ‘recreatief’ gebruik te raadplegen. Bij belangrijke bedrijfsbeslissingen kun je maar beter nog even de website van de KvK zelf raadplegen. Het is trouwens jammer dat de Nederlandse KvK zo weinig informatie gratis beschikbaar stelt, zodat makers van iPhone-apps maar beperkte functionaliteit kunnen bieden. In Duitsland is veel meer informatie vrij beschikbaar; zo kun je in de iPhone-apps BilanzSpion en Moneyhouse precies zien hoeveel vermogen, schuld en kapitaal een bedrijf heeft en wie de verantwoordelijke functionarissen zijn.

Een alternatief voor Bedrijvencheck is de (eveneens) Nederlandse app PYNG, uitgebracht door financieel dienstverlener Graydon.

Downloaden: Bedrijvencheck (gratis – universele app)

bedrijvencheck

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2011, 23:40
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerp handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.