Phlo voor iPhone en iPad zoekt in zoekmachines

Wie zoekt zal vinden. Met de nieuwe iOS Phlo app kun je in verschillende zoekmachines zoeken en makkelijk tussen alle resultaten springen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Phlo Zoek je iets, maar kun je het via Google niet vinden? Misschien is de nieuwe Phlo app dan iets voor jou. De simpele applicatie zoekt voor je in verschillende zoekmachines. Om iets te vinden start je de app en typ je een zoekopdracht in. Je ziet nu meteen de resultaten van jouw zoekopdracht in verschillende zoekmachines, zoals Google, Wikipedia en eBay. Tussen de resultaten van die zoekmachines kun je gemakkelijk springen. Phlo is voorgeladen met meer dan 30 populaire zoeksites, maar je kunt ook meer sites toevoegen.

Phlo heeft een synchronisatiedienst waardoor je op alle iOS-devices toegang tot jouw zoeksites en zoekgeschiedenis hebt. Ook heeft de app een plug-in voor je webbrowser, genaamd Phlo Assistant. Daarmee kun je eenvoudig zoeksites aan de app toevoegen. Uiteindelijk zit de aantrekkingskracht van Phlo hem in de eenvoud: je kunt makkelijk schakelen tussen de zoekresultaten en de zoekgeschiedenis wordt goed bijgehouden. Als je een zoekterm in je geschiedenis ziet die lijkt op wat je zoekt kun je deze gemakkelijk aanpassen via de “re-use knop”. Of het nu in verschillende zoekmachines of op verschillende tijdstippen is: Phlo wil er duidelijk voor zorgen dat je nooit een zoekterm opnieuw hoeft te typen.

Phlo cupcakephlo sites

Door te vegen kun je zoektermen uit jouw zoekgeschiedenis kopiëren of verwijderen. Als je een intressante link heb je gevonden kun je deze aantikken en in Safari of Chrome openen. Tot slot kun je met Phlo links delen via iMessage, email, Facebook, Twitter en WhatsApp, en links opslaan om ze later met Instapaper of Readability te bekijken. Ben je bij het gebruik van zoekmachine-apps bezorgd over jouw privacy, en wil je voorkomen dat bedrijven een profiel kunnen opbouwen of data met overheidsinstanties kunnen delen? Kijk dan ook eens naar de zoekmachine-apps van DuckDuckGo en StartPage Search.

Downloaden: Phlo (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:23
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.