Het Menselijk Lichaam voor iPhone en iPad legt werking lichaam uit

In Het Menselijk Lichaam voor iPhone en iPad worden delen van het lichaam visueel uitgelegd met leuke geluiden en interactieve elementen.

Het menselijk lichaam logoHet Menselijk Lichaam voor iPhone en iPad is een mooie educatieve app waarin alles wordt uitgelegd over de werking van het mensenlichaam. In plaats van afbeeldingen en saaie verhaaltjes maakt de app optimaal gebruik van de mogelijkheden van de iPhone en iPad. Elk onderdeel in de app is interactief en laat animaties zien. Zo wordt het sneller duidelijk hoe de longen lucht binnen krijgen en hoe de huid in staat is om dingen te voelen. Voor al te spannende beelden van vieze ingewanden en kloppende harten hoeven ouders niet bang te zijn. De beelden zijn niet al te realistisch, maar worden met tekeningen weergegeven.


In de app wordt het lichaam voor het gemak verdeeld in zes gebieden: de spieren, het skelet, de spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop en zenuwstelsel. Hoewel de app voor kinderen is gemaakt, is het ook een aanrader voor volwassenen. Het heeft een speelse insteek: door verschillende onderdelen aan te raken zoomt de app in op een lichaamsonderdeel en kun je zien hoe het werkt en uitvinden wat je ermee kunt. Juist de manier waarop de informatie wordt gebracht, wekt de interesse van de gebruiker. Zo worden veel unieke mogelijkheden van de iPhone en iPad gebruikt, zoals de microfoon, de camera, foto’s die op je apparaat staan en moet je af en toe zelfs je iDevice kantelen.

Het Menselijk Lichaam spierenHet Menselijk Lichaam botten

In de app kunnen kinderen ook vragen stellen via een opnamefunctie. Zo kunnen ze samenwerken met hun ouders om aan een antwoord te komen. Bedenk wel dat de app vooral een visuele gebeurtenis is met vreemde geluiden en geen teksten biedt die je in een biologieboek tegenkomt. Fijn is dat de app niet met vervelende advertentieschermen of in-app aankopen komt. De makers vertellen dat ze geen informatie over het gebruik en de kinderen delen met anderen. Ontwikkelaar Tinybop heeft nog meer apps in deze categorie in de planning.

Downloaden: Het Menselijk Lichaam (€2,69, iPhone 4, iPad 2, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 12:30
Categorie Onderwijs
Onderwerpen medisch, onderwijs
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.