Paper Glider is tien miljardste App Store-download

De winnende app van de 10 miljard downloads-actie is het spelletje 'Paper Glider', dat is gedownload door Gail Davis uit het Verenigd Koninkrijk
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Paper GliderEerder vandaag meldden we dat de tien miljardste app uit de App Store was gedownload. Vanavond heeft Apple bekendgemaakt dat de tien miljardste download voor rekening komt van de game ‘Paper Glider’, waarin je een papieren vliegtuigje moet besturen. Apple heeft ook de winnaar van de actie bekendgemaakt. Dit is Gail Davis uit Orpington, Kent in het Verenigd Koninkrijk. Hij Zij heeft de iTunes-cadeaubon ter waarde van $10.000 gewonnen.

Op de homepage van de Apple-website staat sinds vandaag de tekst “Hartelijk dank. Tien miljard keer. De App Store heeft de 10 miljard downloads bereikt. Mede dankzij jou”, waarmee Apple iedereen bedankt voor het succes van de App Store. Apple-marketingdirecteur Phil Schiller zegt er het volgende over:

Met meer dan 10 miljard gedownloade apps in slechts twee en een half jaar — alleen het afgelopen jaar al een verbazingwekkende zeven miljard apps — heeft de App Store onze stoutste dromen overtroffen. De App Store heeft de manier waarop software wordt gemaakt, verspreid, ontdekt en verkocht gerevolutioneerd. Terwijl anderen de App Store proberen te kopiëren, biedt het ontwikkelaars en klanten nog steeds de meest innovatieve ervaring ter wereld.

In het persbericht stelt Apple dat de App Store inmiddels meer dan 350.000 applicaties biedt voor gebruikers van de iPhone, iPod touch en iPad in negentig landen ter wereld, waaronder 60.000 ‘native’ iPad-applicaties. Begin deze maand opende Apple wederom een applicatiewinkel, maar dan één speciaal voor het Mac OS X-platform. Apple registreerde toen in één dag ruim een miljoen downloads in deze Mac App Store.

Downloaden: Paper Glider (gratis)

Bron: persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2011, 12:45
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.