OuderKonnect: iPhone-app toont wat je kinderen doen op kinderdagverblijf

OuderKonnect is een iPhone-app waarmee je inzicht krijgt in de belevenissen en foto's van je kind in het kinderdagverblijf.

OuderKonnect inzicht in kind op kinderdagverblijfKinderdagverblijven zijn, om het zacht uit te drukken, niet erg goedkoop. Helemaal niet als je bedenkt dat je voor dat geld ook nog je kroost aan onbekende mensen toevertrouwt. De dienst Konnect bedacht een dienst waarmee je als ouder meer inzicht kan krijgen in wat je kind zoal doet op het verblijf. Als de opvang het ondersteunt, kan je nu als ouder de iPhone- of Android-app OuderKonnect downloaden om te lezen en te zien waar je kleine mee bezig is.


Een URL van het ouderportaal, een gebruikersnaam en wachtwoord zijn vereisten voor toegang tot de belevenissen van je kind(eren) op het verblijf. Zo wordt het voor onbevoegden lastig om toegang te krijgen tot de informatie. Hoe goed de app wordt bijgewerkt, is aan het verblijf zelf. Zij heeft de mogelijkheid foto’s toe te voegen aan het fotoalbum en updates te schrijven in het schriftje van het kind. Eveneens kan je persoonlijke berichten ontvangen van de begeleiders, die misschien minder voor het schrift bedoeld zijn.

Ook als ouder heb je inbreng in OuderKonnect. Zoals de naam weggeeft, kan je via de applicatie contact opzoeken met andere ouders. Ook is het mogelijk in de schriftjes van andere kinderen te schrijven. Het is niet alleen ontvangen dus; OuderKonnect is een sociaal netwerk voor mensen met kinderen. Je kan je afvragen hoe lang het duurt voordat de dienst wordt doorgetrokken naar het basisonderwijs.

OuderKonnect fotoalbum OuderKonnect schriftje kinderen

Voor medewerkers van de opvang zelf die gebruik maken van Konnect, is er de aparte iPhone-app FotoKonnect. Daarmee kunnen met de mobiel gemaakte foto’s doorgestuurd worden naar de fotoalbums die ouders zien in OuderKonnect.

Je vindt meer apps voor opvoeding onder onze artikeltag Ouders & kinderen.

Downloaden: OuderKonnect (gratis, account vereist, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.