Nederlandse iPhone-app TwitQuiz vraagt: welke Twitteraar zei wat?

TwitQuiz! is een Nederlandse iPhone-quiz waarin je steeds een tweet bovenin beeld ziet. De vraag is: wie van de vier twitteraars tweette het?

TwitQuiz iPhoneHet is voorzichtige trend onder Nederlandse app-ontwikkelaars: online quizzes op de iPhone. Vorige week schreven we over Wetenschap in Beeld Battle Quiz en eerder verscheen ook BattleQuiz, een leuk afgewerkt online spel dat vreemd genoeg niet echt het grote publiek bereikt. De iPhone-app TwitQuiz is gemaakt door Daan Lemmen en Nando Bennis. Hij houdt het simpel: de app pluist uit welke mensen je volgt op Twitter en stelt dan constant de vraag: van wie kwam deze tweet? Na drie foute antwoorden wordt je highscore opgetekend.

De applicatie is momenteel ongeschikt voor echte grootgebruikers van het sociale netwerk. Op account van ondergetekende met 1279 gevolgden, laden de tweets niet in de app. Een probleem dat beide jonge ontwikkelaars erkennen: er wordt een update ingediend bij Apple. “Tot ongeveer 500 mensen moet het goed gaan nu”, zegt Lemmen tegen iPhoneclub.nl.

Je kan één of meerdere Twitter-accounts die je verbonden hebt aan iOS, koppelen aan de app. De applicatie heeft een seconde of wat nodig om de tweets van je gevolgden in te laden. Daarna krijg je bovenin beeld de tweet te zien en daaronder vier twitteraars. TwitQuiz hanteert geen tijdslimieten en er zijn geen in-app aankopen voorhanden waarmee je bijvoorbeeld met een bommetje twee foute twitteraars weghaalt uit de antwoorden. Het komt dus echt neer op je eigen inzicht in je gevolgden. Lastig, want behalve eigen tweets komen ook retweets langs. Tja, wie retweet wat?

TwitQuiz hoofdmenu TwitQuiz tweet met vier antwoorden

De moeilijkheidsgraad van TwitQuiz hangt af van het aantal mensen dat je volgt, wordt wel duidelijk als je een blik werpt op de online highscores in Game Center. Als je een sporter, een nieuwsbron en wat goede vrienden volgt, heb je het een stuk eenvoudiger dan iemand met 300 te volgen mensen, bijvoorbeeld. De highscores trekken daarom een beetje scheef. Evenwel kan het leuk zijn om je eindscore te tweeten. Ook zijn er Achievements toegevoegd waar je naartoe kan werken.

Op de te verwijderen bug dat je met veel gevolgden niet kan meedoen na, is TwitQuiz verzorgd afgewerkt. De app is lekker simpel en snel en dat nodigt uit tot ‘snel nog een potje’. De grootste vraag is of je 89 cent over hebt voor dit kennisspelletje. Temeer omdat betalen voor quizgames nog niet zo gebruikelijk is als quizgames zelf.

Downloaden: TwitQuiz (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 13:12
Categorieën Games, Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.