Op fotojacht in Buckshot: onverwacht leuke iPhone-app

Buckshot is een verrassend leuk spel voor de iPhone en iPod touch waarin je op fotojacht gaat tegen vrienden. De computer geeft een aantal foto-opdrachten en wie die als eerst vervult, wint het spel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Buckshot voor iPhone en iPod touchEen lijst met foto-opdrachten waar je zo snel mogelijk aan moet voldoen. Misschien ken je ze wel van internetfora of van de iPhone-applicatie Photoswap. Nu is er een onontdekt pareltje voor de iPhone en iPod touch uitgekomen waarin je op fotojacht gaat tegen vrienden. De applicatie schotelt 25 vakjes met foto-opdrachten voor. Wie als eerste het afgesproken aantal rijen of kolommen vult, heeft gewonnen. Maar… als iemand anders een foto schiet van hetzelfde onderwerp, mag iedereen beslissen welke foto leuker is. Die wint.

Is Buckshot spannend? Reken maar. Een sessie met één tegenspeler kan makkelijk een halve week duren, maar wat als je tegen een hele groep speelt? Dan wordt het een echte race. Meer dan vijftig personen kunnen deelnemen aan een potje Buckshot en daarom zijn sommige foto-opdrachten ronduit lastig. En … helaas ook erg op de Amerikaanse leest geschroeid. ‘Famous Amos cookies’? Dat wordt een lastige in Nederland, maar het Aldi-merk chocoladekoekjes volstaat hier natuurlijk. ‘Speed Limit 55 Sign’? Euh, verzin maar iets creatiefs en hoop dat je medespelers de foto leuk vinden. Foto’s van een Google-resultaat nemen mag niet, maar de betekenis even opzoeken op Google is natuurlijk geen probleem.

Buckshot wil graag je Facebook-gegevens weten om snel vrienden te zoeken, maar vrienden vinden kan ook door iemand een mailtje te sturen. Doen! In Buckshot geldt namelijk het gezegde ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ echt. Gelukkig kun je meerdere spellen tegelijk doen. Eerder behaalde puntenaantallen en overwinningen kan je terugzien in ‘History’. Buckshot is gratis en wat ons betreft een echte aanrader.

Downloaden: Buckshot (gratis de introductieperiode is voorbij, je betaalt nu €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2011, 15:26
Categorieën Fotografie en video, Games
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.