Drie nieuwe gratis iPhone-apps: Seismometer, IM+ en Photoswap

Drie nieuwe, gratis applicaties voor de iPhone: Seismometer legt vast als er een aardbeving is, IM+ is een bekende applicatie waarmee je kunt chatten en met PhotoSwap kun je chatten via foto's.

Seismometer, aardbevingen meten met je iPhoneSeismometer is een nieuwe applicatie in de App Store die doet wat het belooft: trillingen meten. Met de applicatie kun je alles meten wat vibreert, schudt of beweegt. Om vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een aardbeving zul je je iPhone echter wel uit je broekzak moeten halen en op een (normaalgesproken) stilstaand oppervlak leggen.


Seismometer gebruikt de ingebouwde bewegingssensor van de iPhone om bewegingen in twee richtingen vast te stellen. Het resultaat verschijnt op een voorbijrollende logaritmische schaal.
Installeren: Seismometer (gratis)

IM+IM+ All In One Messenger is sinds een paar dagen beschikbaar in de App Store. IM+ ondersteunt AIM/iChat, MSN/Windows Live Messenger, Yahoo!, ICQ, Jabber, Google Talk en MySpaceIM. Je kunt chatten vanaf de iPhone en iPod touch via een gebruiksvriendelijke interface. Via de inbox hou je zicht op de lopende discussies en ongelezen berichten.

Binnenkort een review van deze applicatie, inclusief een vergelijking met Palringo en andere manieren om te chatten vanaf je iPhone!
Installeren: IM+ All In One Messenger (gratis)

PhotoswapOntwikkelaar Padadaz heeft een nieuwe applicatie via de App Store beschikbaar gesteld. De naam is PhotoSwap en het stelt je in staat om foto’s te maken en die door te sturen naar een vriend. Tot zover niets nieuws, maar het is de bedoeling dat de ontvanger ook een foto terugstuurt. Kortom, chatten met plaatjes. Je kunt de foto ook naar een willekeurige anders PhotoSwap-gebruiker sturen en ontvangt dan een foto terug, waarvan je de locatie op de kaart kunt bekijken. De ontwikkelaars belooft een “verrassend inkijkje in het leven van iemand anders”. En nu maar hopen dat er geen vieze oude mannetjes lid worden van PhotoSwap…
Installeren: PhotoSwap (gratis)

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.