Parrot gaat racegame AR.Race voor AR.Drone uitbrengen

Parrot, bekend van de via iPhone bestuurbare helicopter AR.Drone, gaat de game AR.Race uitbrengen. Met deze game kun je tegen maximaal 3 vrienden een circuit uitzetten waarop je tegen elkaar racet.

ARRace posterBezitters van de Parrot AR.Drone konden al langer games spelen met deze via de iPhone bestuurbare helicopter, maar deze gespecialiseerde apps waren voor snelheidsduivels nog niet echt interessant. Binnenkort komt daar verandering in: Parrot, de bedenker van de AR.Drone, brengt op 7 juni het gratis spel AR.Race uit. Dit spel kun je met maximaal 3 vrienden spelen, maar als er even niemand in de buurt is, is het ook mogelijk om alleen te spelen. Ook kun je opblaasbare onderdelen kopen om het spel uitdagender te maken. Zo kun je twee pionnen met een finishlijn en een ring kopen die je kunt gebruiken als onderdeel van je racecircuit.

De app biedt de mogelijkheid om bestuursondersteuning in te schakelen, waardoor je snellere bochten kunt maken dan normaal.

In de app zul je 5 verschillende soorten races kunnen doen, variërend van races zonder ‘hulpmiddelen’ tot races waarbij je de pionnen en de ring gebruikt. Je kunt kiezen uit 1 tot 3 rondes per wedstrijd.

  • In ‘Rookies race’ bedenk je vooraf een circuit waarop je wilt racen tegen vrienden (of tegen jezelf) en stel je in hoeveel rondes je wilt racen. Na het einde van een ronde tik je tweemaal op de kap van de Drone, waarna je zelf de tijd noteert.
  • Gebruik je de opblaasbare pionnen met finishlijn, dan kun je in de ‘Champions race’ de tijd automatisch laten noteren als je over de finish heengaat. Dit doet de app door de verticale camera die in de AR.Drone is ingebouwd.
  • AR.Race app

  • Heb je alleen de ring gekocht, dan kun je de ‘Masters race’ doen waarbij je weer je eigen parcours uitzetten en het aantal rondes instellen. Vlieg je door de ring, dan registreert de app net als de finish-lijn automatisch de rondetijd.
  • Heb je beide accessoires gekocht, dan kun je deze combineren in een ‘Elite race’. Zo moet je dan bijvoorbeeld door de ring vliegen, maar zal de rondetijd pas automatisch worden opgenomen als je over de finish-lijn gaat.
  • In de laatste race, de ‘Heroes race’, moet je tweemaal door de ring vliegen voordat je over de finish-lijn gaat die de tijd opneemt.

De app zal naar verwachting op 7 juni gratis in de App Store te downloaden zijn. De 2 opblaasbare pionnen met finish-lijn zullen via Parrot Shopping te koop zijn voor €49,99, de ring voor €39,99. Meer informatie over de AR.Drone kun je vinden op hun website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 20:10
Categorie Games
Onderwerpen ar.drone, augmented reality, parrot, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.