Spotify kondigt App Platform aan, maar nog geen uitbreiding van iPhone-apps

Spotify heeft vanavond een app-platform aangekondigd, waarmee ontwikkelaars apps op basis van de Spotify-bibliotheek kunnen maken. Het gaat vooralsnog om desktop-apps, maar de deur staat open voor andersoortige apps voor andere platformen.

spotify app platformMuziekdienst Spotify organiseerde vanavond voor het eerst een persbijeenkomst in de VS. Op het programma stonden apps, of beter gezegd: Spotify’s nieuwe app-platform. Hoewel er niet letterlijk over iPhone-apps werd gesproken, worden die wel mogelijk met Spotify’s nieuwe aanbod. De apps moeten worden gebouwd in HTML5 en zijn daardoor voor talloze platformen geschikt. In eerste instantie zullen ze gericht zijn op de desktop, maar later is ook uitbreiding naar mobiele platformen mogelijk. Spotify gaat de apps beschikbaar stellen via de desktopsoftware, zowel aan betalende als niet-betalende klanten. Iedereen wie dat wil kan een app maken, die verbinding maakt met Spotify’s gigantische muziekbibliotheek.


Partners die bij de lancering meteen van de partij zijn, zijn Rolling Stone, Last.fm, Pitchfork en Billboard. Zij kunnen apps maken die toegang hebben tot de Spotify-bibliotheek, maar ook diepgaandere sociale functies richting Facebook hebben. In onderstaande video is een kleine introductie te zien, maar op specifieke apps voor de iPhone zullen we voorlopig nog even moeten wachten.

Spotify is een streaming muziekdienst waarmee je gratis naar muziek kunt luisteren. Er zitten wel een paar beperkingen aan. Voor onbeperkt gebruik moet je een abonnement nemen van €10 per maand. Nederlandse klanten van de KPN Alles-in-een-pakketten krijgen gratis . Spotify is sinds kort ook beschikbaar in België. Met een API was het al sinds augustus mogelijk om iPhone-apps te maken, maar dat mocht alleen op niet-commerciële basis. Bij het nieuwe app-platform wordt voorzover wij weten geen onderscheid gemaakt tussen commercieel en niet-commercieel.

https://www.youtube.com/watch?v=q-8oHqnAChc&feature=player_embedded

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 november 2011 om 19:59
Onderwerpen
,
Categorie
Muziek

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.