Ontwikkelaar bespreekt toekomstplannen Facebook-applicatie

De ontwikkelaar van de Facebook app Joe Hewitt, die we al eerder tegenkwamen, heeft uit de doeken gedaan wat we kunnen verwachten in een volgende versie van de applicatie. De belangrijkste nieuwe mogelijkheid zal de ondersteuning van pushnotificaties zijn. Zo krijg je een melding wanneer een van je Facebook-vrienden zijn status heeft geüpdatet of een […]
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPhone applicationDe ontwikkelaar van de Facebook app Joe Hewitt, die we al eerder tegenkwamen, heeft uit de doeken gedaan wat we kunnen verwachten in een volgende versie van de applicatie. De belangrijkste nieuwe mogelijkheid zal de ondersteuning van pushnotificaties zijn. Zo krijg je een melding wanneer een van je Facebook-vrienden zijn status heeft geüpdatet of een bericht voor je heeft achtergelaten. Ook wordt de integratie tussen je contactenlijst in Facebook en die op je iPhone verder verbeterd.

Push

Hewitt zegt dat push in ieder geval zeker in de volgende versie (3.1) van Facebook zal komen. Dit werkt op dezelfde manier als op de website van Facebook zelf, daar zie je rechtsonder ook nieuwe meldingen tevoorschijn komen. Je kunt zelf kiezen voor welke meldingen je een pushnotifcatie krijgt. Notificaties voor chatberichten zullen niet onmiddelijk werken, maar deze functionaliteit zal in een toekomstige versie wel beschikbaar zijn.

Zoeken

Versie 3.1 zal waarschijnlijk ook een zoekfunctie hebben, waarmee je in alle publieke status-updates kunt zoeken. Dit is te vergelijken met de zoekfunctie van Twitter. Je kunt uiteraard ook enkel zoeken binnen je vriendengroep naar status-updates of nieuwe blogposts. Hewitt werkt eraan om deze zoekfunctie ook in de API van Facebook te krijgen, zodat je je zoekopdrachten bijvoorbeeld ook op kan slaan op het nieuwe home-scherm.

Wanneer de nieuwe versie van de Facebook-applicatie in de App Store zal verschijnen kon Hewitt nog niet zeggen.

Via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.