RobotVision: augmented reality met behulp van Bing

RobotVision laat de lokale zoekresultaten van Bing zien op je scherm wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een restaurant in de buurt. Daarnaast kun je ook de Flickr-foto's en tweets in de buurt waar je bent bekijken.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Bekijk tweets in de buurtApplicaties die gebruikmaken van augmented reality lijken het helemaal te gaan worden op smartphones als de iPhone 3GS of de nieuwere HTC-toestellen. Bing, de nieuwe zoekmachine van Microsoft, wordt nu ook gebruikt op dit gebied, in de applicatie RobotVision. RobotVision laat de lokale zoekresultaten van Bing zien op je scherm wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een restaurant of bedrijf. Daarnaast kun je ook Flickr-foto’s van de omgeving en berichten op Twitter in de buurt bekijken.

Op de Android Market zijn al langere tijd applicaties te vinden die gebruik maken van augmented reality. Denk hierbij aan het succesvolle Nederlandse Layar, of bijvoorbeeld Wikitude. Gisteren bleek dat de iPhone-applicatie Yelp ook al een verborgen AR-functionaliteit heeft.

RobotVision maakt gebruik van Bing Local Search om informatie over bedrijven, restaurants en winkels weer te geven in de applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk het telefoonnummer van een bedrijf zoeken in de buurt, of lezen wat anderen van het restaurant vinden waar je wilt gaan eten (zoals bij Yelp). Door het weergeven van foto’s van Flickr of de berichten op Twitter in die buurt gaat de omgeving ook wat meer gaat leven. Wanneer je je telefoon op de grond richt, krijg je een kaartje te zien met daarop een overzicht van alle zoekresultaten.

RobotVision is nog niet te vinden in de App Store; de applicatie zal in september beschikbaar komen. De deur van Apple gaat dan pas echt open voor augmented reality, in versie 3.1 van de firmware.

Bekijk hieronder een demonstratie van RobotVision:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:01
Categorie Navigatie
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.