One.vu toont Facebook, Twitter en LinkedIn in één iPhone-app

One.vu is een iPhone- en iPad-app waar vanuit je Facebook, Twitter en LinkedIn kan lezen. Er zitten wel wat haken en ogen aan.

One.vu iPhone iPadMeer doen in minder tijd is een cliché van jewelste, maar dat is wel precies wat de iPhone- en iPad-app One.vu doet. De net van cruciale bugfixes voorziene applicatie combineert je berichtenstromen van Twitter, Facebook en LinkedIn in één timeline, zodat je simpel op de hoogte bent van de allerlaatste berichten op de netwerken. Als je op zoek bent naar een applicatie die de nieuwste berichten van Facebook bovenaan laat zien, dan ben je ook aan het goede adres bij One.vu.

De gratis te downloaden universele applicatie is zelfs een goede manier om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je Facebook. Je ziet niet alleen de meest recente berichten en foto’s, maar tussendoor ook alle felicitaties aan vrienden en nieuw gesloten vriendschappen. Ook kan je reacties en likes onder berichten zien, al komt daarbij wel een raar minpunt van de app om de hoek kijken: sommige reacties worden niet helemaal geladen en zijn ook niet volledig leesbaar met een tik erop.

One.vu knoppen hoofdmenu iPhone One.vu Facebook berichten iPhone

Slimmigheden

Het is jammer dat One.vu die steek laat vallen, want de applicatie zit boordevol kleine slimmigheden. Zo benader je met tik centraal in de bovenbalk de verschillende secties binnen de gekoppelde netwerken op het moment dat je de berichtenstroom even wil filteren. Schrijf je een nieuw bericht terwijl je Twitter en Facebook hebt gekoppeld, maar je overschrijdt de 140 tekens? Dan zet One.vu je volledige bericht als afbeelding door op Twitter, zodat de boodschap evenwel past. Een beetje eigenwijs, maar het werkt wel.

Ook de linkerbalk geeft toegang tot handige functies. Contacts leidt je naar de contactpersonen op de netwerken met zoekfunctie, de Inbox is een totaaloverzicht van nieuwe privéberichten (waarbij je die op Facebook helaas niet direct kan beantwoorden) en Birthdays is precies wat je ervan verwacht: een maandagenda met alle bekende verjaardagen. Nieuws is een vreemde eend in de bijt: in die sectie maak je keuze uit een aantal Engelstalige nieuwsbronnen om in de app nieuws van de lezen, maar je hebt er helaas niet de mogelijkheid zelf nieuws toe te voegen.

One.vu Facebook verjaardagen iPhone app One.vu opties binnen Facebook

Haken en ogen

Tel je alles bij elkaar op, dan zijn er misschien net iets teveel haken en ogen aan het gebruik van One.vu. Het niet volledig kunnen lezen van reacties op Facebook is jammer, maar geen privéberichten kunnen sturen, de onhandige layout waarin Facebook-groepen zijn gegoten en het totaal ontbreken van Facebook-pagina’s tellen erbij op als missers. Er berichten voor schrijven is volstrekt niet mogelijk. Daarmee laat One.vu de zakelijke insteek liggen: het is niet mogelijk snel en gericht te publiceren op LinkedIn, Facebook en Twitter. Er zijn dus nog wel wat horden te nemen voordat One.vu het predikaat aanrader verdient.

Downloaden: One.vu (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 21:27
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, linkedin, sociale media, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.