Skitch brengt aantekeningen op PDF maken terug in iOS-app

Aantekeningen-app Skitch van Evernote kan nu weer overweg met PDF-documenten en afbeeldingen vanaf het web op de iPhone en iPad.

Skitch by Evernote 3.0.5Evernote is door de knieën gegaan. Haar aantekeningen-app Skitch biedt opnieuw ondersteuning voor annotaties maken op PDF, een functie die juist uit de app was gehaald bij de grote iOS 7-update naar versie 3.0 eind september. Evernote maakte de functie toen alleen beschikbaar vanuit de Evernote-app zelf, om Skitch een zo licht en simpel mogelijke app te maken. Dat viel niet bij iedereen in de smaak – en daarom kan je nu weer PDF’s openen en voorzien van aantekeningen en vormen in Skitch.

Dat betekent alleen niet dat de functie voor iedereen voorhanden is. Het gebruiken van PDF-bestanden in Skitch kan alleen als je beschikt over een Evernote Premium-abonnement van 4,49 euro per maand. Je kan de PDF-documenten dan weer openen vanaf andere programma’s zoals verschillende clouddiensten en mailprogramma’s waarin PDF’s als bijlage bij e-mails worden verstuurd. Je doet het openen dan via de ‘Open in’ functie in het deelmenu van iOS 7. Die is helaas niet overal voorhanden. Zo wordt het openen van een PDF in Skitch bijvoorbeeld lastig als je de standaard Gmail-app gebruikt.

Skitch bestand kiezen voor aantekenen Evernote Skitch waarschuwing iPhone

Behalve ondersteuning voor PDF-documenten, is het in Skitch nu ook weer mogelijk om bestanden vanaf het web te voorzien van de stempels, pijlen en teksten die je op afbeeldingen in Skitch kan zetten. Je kunt afbeeldingen direct vanaf het internet plukken met de browser die in de applicatie, waarin je beschikt over een URL-balk en een Google-zoekbalk. Zowel de PDF-functie als de browser vind je in de knoppen naast de foto’s van je fotoalbum die je kan openen. Het verschil is dat de browser voor iedereen gratis is. Je hebt er dus geen Premium-abonnement voor nodig.

Als laatste twee aspecten van de update moeten er verscheidene kleine fouten uit de app zijn gehaald en is het knippen, ofwel uitsnijden, van foto’s wat handiger gemaakt.

Downloaden: Skitch (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2013, 20:11
Categorie Productiviteit
Onderwerpen aantekeningen, evernote, pdf, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.