Mediaspeler Plex krijgt iOS 7-herontwerp, nieuwe speler voor video

Mediaspeler Plex voor iPhone en iPad is aangepast op iOS 7, heeft een vernieuwde videospeler en biedt meer vernieuwingen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Plex iPhone screenshot mediaspelerPlex heeft een vernieuwd uiterlijk. De populaire iOS-app om audio en video vanaf je thuiscomputer of mediaserver af te spelen op de iPhone en iPad, heeft de kleurovergangen van zich af geslagen en gebruikt witte icoontjes zonder opvulling als knoppen. De applicatie is dus afgestemd op iOS 7. Dat leverde meteen ook een nieuw uiterlijk voor de audio- en videospeler in de app op. Verbeteringen op het gebied van snelheid en stabiliteit maken Plex 3.3 voor iPhone en iPad af.


De metamorfose voor iOS 7 neemt nog niet weg dat je even de tijd nodig hebt om in Plex te komen. Het is simpelweg niet de meest simpele applicatie. Niet voor niets hebben we er bij iCulture een handleiding voor Plex op iOS gebruiken geschreven. De onderbalk is met ingang van de update iets rustiger, maar nog altijd vind je rechtsonder aparte knoppen voor het selecteren van je servers, accounts en nog een instellingen-knop waarop je accountinformatie, synchronisatie, video, audio en opnieuw serverinstellingen doorneemt.

Plex iPhone bibliotheek iOS 7 Plex iOS 7 beschrijving van programma

Op het officiële blog licht Plex enkele bugfixes toe die uit de app zijn gehaald. De applicatie mag bijvoorbeeld niet meer blijven hangen als je aan de verbindigsinstellingen zit en gesynchroniseerde content die verkeerd in je gedeelde bibliotheek opduikt? Het mag niet meer gebeuren in versie 3.3. Dat het marginale problemen waren, laat de gemiddelde beoordeling van Plex in de Nederlandse App Store wel zien. Daar haalt de videospeler 4,5 sterren. In oktober kreeg Plex nog een grote update waardoor je in Dropbox opgeslagen mediabestanden in app kon uitlezen.

Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.