Officiële iPhone-app voor Google Translate gelanceerd

Google heeft een officiële iPhone-applicatie voor Google Translate uitgebracht, waarmee naast ingevoerde tekst ook gesproken tekst vertaald kan worden. Tevens kan de applicatie voor sommige talen de vertaling voorlezen.

Google Translate iPhone-appGoogle heeft vanavond een officiële iPhone-applicatie voor zijn vertaaldienst ‘Google Translate’ gelanceerd. Het was op de iPhone al mogelijk om via de HTML5-webapplicatie woorden, zinnen en zelfs volledige websites te vertalen, maar nu is er dus ook een ‘native’ iOS-applicatie die naast de functies van de webapp ook nog enkele nieuwe functies met zich meebrengt.

Met de gratis app voor de iPhone en iPod touch is het mogelijk om geschreven tekst in 57 talen, waaronder het Nederlands, te vertalen. Een andere mogelijkheid is het inspreken van tekst waarna deze wordt vertaald. Deze functie ondersteunt slechts 15 talen, waaronder Nederlands. In de lijst met talen wordt door middel van een grijs microfoontje aangegeven of het inspreken van tekst in die taal wordt ondersteund. Een wit microfoontje betekent dat deze niet wordt ondersteund. Ook is het voor 23 talen, waaronder Nederlands en Engels, mogelijk om de vertaling door de applicatie te laten uitspreken. Ondersteunde talen worden in dit geval weergegeven door een grijs luidsprekertje.

De applicatie houdt een offline geschiedenis bij van alles wat je hebt vertaald en ook is het mogelijk om vertalingen met het sterretje als favoriet te markeren. Vertaalde woorden en teksten kunnen schermvullend worden weergegeven. Handig wanneer je onderweg bent en de vertaling aan iemand moet tonen. Voor niet-Latijnse talen, zoals Chinees en Japans, kan de uitkomst in Latijnse karakters worden weergegeven zodat je deze fonetisch kan lezen.

De applicatie is geschikt voor de iPhone en iPod touch en vereist minimaal iOS 3.0. Alle talen waarin Apple het iOS-besturingssysteem aanbiedt worden ondersteund.

Downloaden: Google Translate (gratis)

Met dank aan tipgever Marc.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2011, 21:36
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen google, vertalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.