Nieuwslezer Taptu verbeterd: Instapaper en layout

De RSS-reader Taptu heeft een update gehad op de iPhone en iPod touch. De applicatie is visueel geoptimaliseerd voor de telefoon en biedt nu support voor Instapaper.

Taptu pictogramDe RSS-nieuwslezer Taptu voor de iPhone, iPod touch en iPad heeft een aanzienlijke update gekregen. De grootste verandering is dat de interface voor de iPhone op de schop is gegaan. Nog altijd worden de laatste berichten van een feed, je Twitter-timeline of je Facebook-nieuwsfeed in het uiterlijk van een soort kaartenbak weergegeven. De kaarten zelf zijn echter duidelijker leesbaar, je kan de visuele grootte van een stream aanpassen en geopende pagina’s met een foto erop zien er nu beter uit.

Inhoudelijk is de toevoeging van Instapaper een zwaargewicht. Door de implementatie daarvan kunnen gemarkeerde berichten later teruggelezen worden zonder internetverbinding. Tevens worden er onder (veel) artikelen aanverwante artikelen getoond. Bij Nederlandstalige streams zijn die minder voorhanden, maar dat is niet zo vreemd aangezien Taptu een Engelstalige app is. Als er geen aanverwante links beschikbaar zijn, probeert de applicatie streams met soortgelijke inhoud te vinden.

Het is een aanzienlijke update, maar het zorgt er nog niet voor dat Taptu de meest gebruiksvriendelijke RSS-reader op de iPhone is. Het principe van streams onder elkaar en naar rechts schuiven om latere verhalen te zien, is niet zo gek. Het komt onder andere terug bij de applicatie van Flabber. Toch ziet Taptu er tamelijk druk met alle kaarten, logootjes, foto’s en begeleidende koppen. Daarnaast is het ook niet de snelste app. Zeker op onze iPhone 3GS hapert Taptu nog wel eens.

Zaken die in het voordeel spreken van Taptu zijn de prijs (de app is gratis) en de mogelijkheid tot een Mixstream.

Downloaden: Taptu (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 21:45
Categorie Nieuws
Onderwerpen facebook, google, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.