Nieuwe kinderrubriek in de App Store

Apple heeft in de App Store een pagina met kinder-apps geïntroduceerd, waarbij spellen en apps op aangeraden leeftijd worden gesorteerd.

Kinderen rubriekApple heeft in de App Store een speciale pagina met kinder-apps geïntroduceerd. Het gaat hierbij vooral om spelletjes en digitale prentenboeken, die in de rubriek worden gestorteerd op de aangeraden leeftijd. Zo zie je bijvoorbeeld voor een kind tussen 6 en 8 jaar oud snel welke apps allemaal interessant en geschikt zijn. De nieuwe pagina biedt ook een hitlijst, met daarin de populairste gratis en betaalde iOS-apps voor kinderen.

Apple’s nieuwe kinderrubriek werd op de Keynote van WWDC 2013 door Apple aangekondigd. Je vindt overigens niet alleen educatieve apps in de nieuwe rubriek, maar ook’normale’ apps die voor kinderen erg geschikt zijn – zoals het mateloos populaire spelletje Dots. Bij het indienen van de apps kunnen ontwikkelaars helaas maar één leeftijdsgroep aangeven: tot 5 jaar, 6 tot 8 jaar en 9 tot 11 jaar. Als je app geschikt is voor 6 tot 12 jaar zal je dus een keuze moeten maken. Naast de leeftijdscategorieën heeft de nieuwe rubriek ook knoppen met daarachter verzamelingen van bij elkaar horende apps en games, zoals “Vormen & Kleuren” en “Muzikale Apps”.

Kinderen jong Kinderen ouder

In augustus bleek dat Apple de richtlijnen voor nieuwe apps heeft aangepast, zodat er meer rekening kan worden gehouden met kinderen. Apple sluit zich daarmee aan bij de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), een wet om de privacy van kinderen te beschermen. Het is volgens deze wet niet toegestaan dat ontwikkelaars informatie zoals e-mailadressen van kinderen onder de 13 jaar verzamelen, zonder toestemming van een ouder. Ook mogen kinderen tot 13 jaar niet worden blootgesteld aan gepersonaliseerde reclame op basis van hun gedrag en mogen ze niet worden verleid om iets te kopen zonder toestemming van de ouder.

Tip: op iPadclub kun je elke zondagochtend terecht voor een overzicht van de beste kinderapps die zijn verschenen, in onze rubriek iKids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 19:01
Categorie Kinderen
Onderwerpen app store, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.