iOS game-update: DuckTales, Riddick, Dead Trigger 2, GT Racing 2 en Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Leuke games voor iPhone: Riddick The Merc Files, DuckTales Scrooge's Loot, Cloudy with a Chance of Meatballs, GT Racing 2 en Dead Trigger 2.

GU DO DuckTales Scrooges Loot header iOSHet is de dag van de verrassingen op gamegebied in de App Store! Infinity Blade III gisteren zagen we van ver afkomen en ook Angry Birds Star Wars II is geen verrassing. Maar dan nu: drie filmspellen die totaal uit de lucht komen vallen én de moeite waard zijn! DuckTales is krankzinnig genoeg een online schietspel (!), Cloudy with a Chance of Meatballs 2 spreekt de liefhebbers van Candy Crush ongetwijfeld aan en Riddick is een spannend sluipspel. Ook zijn er veelbelovende trailers: Dead Trigger 2 en GT Racing 2!

Gameloft kondigt GT Racing 2 aan

2K Drive racet met de juiste instellingen (lees: alle hulpmiddelen uit) fantastisch op iPhone en iPad, maar ademt de structuur van een freemium-spel terwijl hij 6 euro kost. En Real Racing 3, tja, wat valt daar eigenlijk tegenin te brengen… dat we de tracks nu wel kennen? Hoe dan ook denkt Gameloft dat er ruimte is voor nog een racegame met een realistisch randje. De uitgever werkt voor het spel samen met Mercedes, maar je kan 67 auto’s van 35 verschillende merken verwachten als het spel dit najaar uitkomt. Een puntje van zorg is er ook: hoewel de trailer er lekker snel uitziet, lijken de auto’s soms de bocht om te gaan om een onbestaande middenas. Realisme mag je misschien met een korrel zout nemen. Over de prijs is nog niks bekend.

Dead Trigger 2 bereidt je voor met trailer

We hoorden heel lang heel weinig van Dead Trigger 2, de opvolger van het populaire zombieschietspel dat je gratis kon downloaden vanaf 2012 en er nog steeds indrukwekkend uitziet. Maar nu geeft Madfinger Games een teken van leven. Een nieuwe trailer geeft te denken dat je in Dead Trigger 2 vooral grotere partijen zombies zal neermaaien, al kan dat natuurlijk ook gedaan zijn voor een filmisch effect in de trailer. Duidelijk is dat ook de opvolger weer lekker de iOS-apparaten zal uitdagen om op de tenen te lopen. Dead Trigger 2 zal gratis te downloaden zijn vanaf 23 oktober.

DuckTales: Scrooge’s Loot is een schietspel?!

GU DO DuckTales screenshotWe hadden niet verwacht dit ooit te zeggen, maar we stappen over van een zombieshooter naar DuckTales en toch blijven we in de hoek van het schietspel zitten. DuckTales: Scrooge’s Loot heeft niks te maken met de geinige platformer die nu voor Xbox 360 en PlayStation 3 is te downloaden, maar is een gratis te downloaden en te spelen… schietspel. Na een nogal Britse Dagobert aan te horen, krijg je een training voorgeschoteld waarin je leert lopen, rondkijken, schieten en meppen. Dat laatste met een tennisracket. Het is de basis van het spel dat je ná die training online dient te spelen. Daarin nemen team rood en team blauw het tegen elkaar op: beide moeten zoveel mogelijk goud verzamelen op een gedeelde plek en die naar hun wagen brengen. De schietactie van DuckTales is serieus leuk in de overzichtelijke en kleurrijke online omgevingen, maar de menu’s zijn druk en behangen met freemium-opties als upgrades, nieuws, en verschillende soorten valuta die je allemaal kan ophogen met in-app aankopen. En tóch is Scrooge’s Loot een geinige verrassing.
Downloaden: DuckTales: Scrooge’s Loot (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4de generatie+, iOS 4.3+)

Candy with a Chance of Meatballs

GU DO Cloudy with a chance of Meatballs 2 iOSOndergetekende zag in Cloudy with a Chance of Meatballs een van de saaiste animatiefilms de afgelopen jaren, maar dat heeft Sony er niet van weerhouden met een vervolg op de proppen te komen. En dat levert op zijn beurt wel weer een leuk match 3-spelletje op. Cloudy w… lange titel… doet in opzet sterk denken aan Candy Crush Saga. Je hebt een wereldkaart met verschillende gebieden waarop je steeds verder komt door levels te halen. Je haalt levels als je aan bepaalde doelstellingen voldoet: combineer 30 tomaten, maak 5 combinaties met explosieve sushi-rollen, maak 100 combinaties. Je hebt steeds maar een minuut tijd en daarin ligt het grote verschil met Candy Crush: minder nadenken, meer chaos. Je kan maximaal drie sterren halen op elk level waarmee je geld verdient voor boosters in volgende levels en dat is net genoeg om een uitdaging ook nog eens opnieuw te doen. Niet bijzonder, wel leuk.
Cloudy with a Chance of Meatballs 2: Foodimal Frenzy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Riddick: The Merc Files

GU DO Riddick The Merc Files iPad iPhoneBehoefte aan een sluipspel? Kruip dan dichterbij. Riddick: The Merc Files is het. Als je ooit de beklemmende The Chronicles of Riddick voor Xbox of pc hebt gespeeld, moet je wel even de knop omzetten: dit is geen schietspel die je door de ogen van de hoofdpersoon bekijkt. Maar het speelt zich wel nadrukkelijk af in dezelfde troosteloze, donkergrijs-bruine omgevingen. In The Merc Files bedien je Vin Diesel Riddick van bovenaf door in de omgeving te tikken. Tik een enkele keer en Riddick sluipt, tik twee keer op de grond en je rent er naartoe. Tik een keer op een vijand en je legt hem om, of schiet als je een wapen hebt. Onzichtbaar blijven is een enorme pre in Riddick: je legt zó het loodje. Alleen door langzaam te bewegen, uit het zicht te blijven, tegenstanders te besluipen in plaats van beschieten en door lijken weg te dragen naar schaduwen, heb je reëele kans op overleving. Anders begin je de steeds groter wordende ruimte gewoon opnieuw. De tikbesturing voelt eerst wat afstandelijk, maar naarmate de levels groter worden, word je meegezogen in Riddick: The Merc Files.
Downloaden: Riddick: The Merc Files (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5de generatie, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen dead trigger, game, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.