Nieuwe dansgame Sega voor iPad herkent lichaamsbewegingen

Sega brengt dit najaar de game Go Dance uit, waarin de iPad via de camera de danspasjes van de speler registreert.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Go DanceDansspellen op de spelcomputer zijn nog steeds erg populair. Een reeks als Just Dance verkoopt goed op de Wii, PlayStation 3 en Xbox 360. Op de iPad is dit genre altijd wat minder succesvol geweest. De hardware heeft bijvoorbeeld geen Kinect-camera om lichaamsbewegingen te volgen of losse controllers die bewegingen registreren. Spelfabrikant Sega wil met een nieuw uit te brengen dansgame toch deze markt betreden. Door gebruik te maken van de Extreme Reality-techniek moet de game Go Dance in het najaar via de camera van de iPad de dansbewegingen van de speler herkennen.

Extreme Reality filmt de speler en herkent zijn bewegingen. De acties van de speler worden net als vergelijkbare games op de spelcomputer vertaald naar een danser op het scherm. Zo ziet de speler zijn eigen bewegingen live terug in de vorm van een computerpersonage. Het is de bedoeling dat de speler de danspasjes die op het scherm verschijnen nadoet. Ook worden bewegingen gebruikt om de menu’s te besturen, waardoor je tijdens het spelen de iPad helemaal niet hoeft aan te raken. De producent van Extreme Reality zegt dit te doen door een realtime analyse van de drie dimensies en de bewegingen van de gewrichten uit te voeren. Ook zou het werken onder slechte lichtomstandigheden. Extreme Reality heeft geen exclusieve samenwerking met Sega en wil graag ook samenwerken met andere ontwikkelaars.

Sega zegt Go Dance in het najaar op de markt te willen brengen. Er zijn nog geen beelden van het spel vrijgegeven. Het is nog niet bekend of de release gepaard gaat met een standaard om de iPad in de juiste positie te houden en welke muziek de app zal bevatten. Mocht de techniek zo goed werken als wordt beweerd, dan verwachten we Extreme Reality ook in andere apps voor de iPad terug te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 13:59
Categorie Games
Onderwerpen app store, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.