Gmail voor iPhone en iPad werkt beter samen met Google-apps

Google heeft de Gmail-app voor iPhone en iPad bijgewerkt met een update. De samenwerking met andere Google-apps is verbeterd.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Gmail logoDe Gmail-app voor iPhone en iPad heeft weer een update gekregen. Als eerste wordt genoemd een betere gebruikservaring voor bijlagen. De miniatuurafbeeldingen worden nu groter geopend, over het volledige scherm. Belangrijker voor hoe je Gmail gaat gebruiken is dat de samenwerking met andere Google-apps is verbeterd. Het gaat dan vooral om Google Drive en Google+. Links naar beide diensten worden niet meer in een browser geopend, maar openen direct de officiële app en gaan naar de desbetreffende content. Hoewel Google+ misschien een wat kleiner bereik heeft, is vooral de clouddienst Drive een handige toevoeging in het steeds sterker wordende ecosysteem dat Google aan het opbouwen is.

Google apps integratieGmail heeft een aantal updates achter de rug, waardoor het inmiddels een sterk centraal onderdeel is geworden in de verzameling apps van Google. Als je volop gebruik maakt van Google-apps is de integratie tussen al deze apps van essentieel belang. Inmiddels openen links in Gmail-berichten in de apps Google Chrome, YouTube, Google Maps, Google Drive en Google+. Mocht je dat om een of andere reden toch niet fijn vinden, dan kun je per app instellen dat de link gewoon in een browser wordt geopend. In het menu tik je op het instellingenwieltje bovenaan en ga je onder aan de lijst naar Google Apps.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:12
Categorie Productiviteit
Onderwerpen gmail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.