MobileMe verschijnt ongevraagd in configuratiescherm van Windows Vista en XP

In het configuratiescherm van Windows Vista en XP kan vanaf nu een optie MobileMe verschijnen. Dat gebeurt als je de nieuwste versie van iTunes (7.7) hebt geïnstalleerd, ook wanneer je helemaal geen iPhone of iPod touch en geen MobileMe-account hebt.

MobileMe configuratieschermApple heeft een instellingenscherm voor MobileMe toegevoegd aan Windows Vista. Ook gebruikers van Windows XP die de laatste versie van iTunes hebben geïnstalleerd kunnen de optie opeens onderin het Windows Configuratiescherm zien opduiken. Dat gebeurt ook bij mensen die (nog) geen MobileMe-pakket hebben aangeschaft en ook geen account hebben, zo ontdekte Microsoft-blogger Steve Clayton.


Ongevraagd iets installeren? Electronista herinnert nog even aan de rel in februari, toen Apple ongemerkt bij Windows-gebruikers de Safari-browser er doorheen probeerde te drukken via de standaard Software Update. Die actie werd erg bekritiseerd maar was tegelijk ook erg succesvol, omdat het aantal Safari-gebruikers op het Windows-platform verdrievoudigde. Nu dreigt er weer een soortgelijke rel, want waarom zou je MobileMe moeten hebben als je toch nooit van plan bent om het pakket aan te schaffen?

Via: Steve Clayton

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.