iPhone-gamesontwikkelaar Jirbo wil de wereld veroveren met een woestijnrat

Jirbo had bij de lancering van de iPhone App Store meteen al 14 games beschikbaar. Vijf daarvan staan al sinds het begin in de top 25 van gratis applicaties. Wie zit er achter het bedrijf en wat zijn ze van plan?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Jirbo MatchAls je de kans hebt gehad om wat rond te kijken in de App Store, zul je zien dat er maar liefst 14 spelletjes van ontwikkelaar Jirbo aanwezig zijn. Vijf daarvan staan al dagenlang in de top 25 van meest populaire gratis applicaties. Jirbo Break (een Breakout-kloon) staat op nummer 2, vlak achter Tap Tap Revenge. Jirbo maakt simpele spelletjes, gebaseerd op bestaande spelideeën zoals Memory, Breakout en Simon Says. Fortune ging op zoek naar de persoon achter Jirbo en ontmoette Jonathan Zweig, een 30-jarige ontwikkelaar uit Los Angeles.

De formule van Jirbo is simpel: maak een applicatie op basis van bekende games, voeg er een grappig grafisch thema aan toe en kies leuke cartoonhelden, zodat de games ook in Azië aanslaan. Twee games, waaronder Jirbo Anime, zijn specifiek op de Japanse markt gericht. De duurste Jirbo-applicatie is $5, de meeste zijn gratis verkrijgbaar, maar ontwikkelaar Zweig waarschuwt wel dat er in de gratis applicaties op een gegeven moment advertenties kunnen verschijnen (“om de rekeningen te betalen”). Zweig heeft nog meer ideeën voor applicaties, zoals een reeks fitnessprogramma’s onder de naam Jirbo Gym, waarin de huidige hoofdfiguur (een woestijnrat) weer een centrale rol zal spelen. Vorig jaar begon Jirbo al met het maken van webapplicaties voor iPhone en iPod touch. Dankzij een investeerder zijn er op dit moment 14 mensen in dienst. Een ander plan is dat andere iPhone-ontwikkelaars ook gebruik gaan maken van Jirbo, via de Jirbo Avatar, een online netwerk van iPhone-gamers.

Via: Forbes
Ontwikkelaar: Jirbo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 21:29
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.