MindMeld: telefonische assistent speelt luistervink en toont relevante informatie

MindMeld voor iPad is een virtuele telefonische assistent die met je gesprekken meeluistert en relevante artikelen, foto's en webpagina's toont.

mindMindMeld voor iPad werd al meer dan een jaar geleden aangekondigd, maar is nu pas in de App Store verschenen. De bijzondere app fungeert als een Engelstalige telefonische assistente door naar je gesprekken te luisteren en relevante informatie voor je te vinden. De app is voorzien van een VoIP-functie, zodat je zonder verdere kosten via internet kunt bellen. Het is mogelijk om conference calls tot 8 personen houden. Tijdens je gesprek zal MindMeld relevante artikelen, foto’s, video’s en websites tonen, die extra informatie kunnen geven of ter inspiratie kunnen dienen.

MindMeld probeert te verstaan waar het gesprek over gaat en schotelt interessante nieuwtjes voor aan de hand van trefwoorden. Als je over een bepaalde film praat krijg je bijvoorbeeld filmreviews of entertainmentnieuws te zien, zodat je meteen de wijsneus kunt uithangen met interessante weetjes. MindMeld toont je ook locaties van bezienswaardigheden die de app denkt te verstaan. Zo krijg je bijvoorbeeld een routebeschrijving in beeld als je het hebt over een bepaalde plek. Het is overigens ook mogelijk om zelf naar informatie te zoeken en de resultaten met gesprekspartners te delen.

mindmeld

Als MindMeld tijdens een groepsgesprek informatie toont die je interessant vindt kun je deze eenvoudig naar de gedeelde werkruimte slepen. Dan kunnen alle gesprekspartners bekijken wat MindMeld heeft gevonden. Deze informatie wordt automatisch opgeslagen en van een bladwijzer voorzien, zodat je later alles eenvoudig kunt terugvinden. Achteraf kun je gevonden informatie in een duidelijk overzicht bekijken en doorzoeken door te bladeren of de zoekbalk te gebruiken. Om in MindMeld contact te leggen met vrienden moet je de app aan je Facebook-account koppelen.

MindMeld maakt gebruik van de stemherkenningstechnologie van Nuance, zo maakte ontwikkelaar Expect Labs vorig jaar bekend. De technologie van Nuance is ook in Siri te vinden. Voor nu herkent MindMeld vooral Engelse woorden, dus zal de app vooral handig zijn voor gesprekken met buitenlandse vrienden of contacten. Uiteindelijk is het misschien een gekke gedachte om een app luistervink te laten spelen, maar origineel is het wel. Het is met al het gedoe rondom de NSA echter maar goed dat deze app door een startup is opgezet, en niet door een “eng” bedrijf als Google. Het is niet ondenkbaar dat MindMeld anders veel meer boze tongen zou hebben losgemaakt.

Downloaden: MindMeld (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 19:30
Categorie Productiviteit
Onderwerpen groepsgesprek, mindmapping, telefoon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.