Milk voor iPhone: timer en dagboek voor borstvoeding

Milk voor iPhone is een timer voor moeders die borstvoeding geven. Je kunt er ook poepen, plassen en andere info over je baby mee vastleggen.

milk-icoon-iphoneDe quantified baby komt steeds dichter bij. Als je zelf met bewegingsapps rondloopt en in een app bijhoudt hoe snel je de zwangerschapskilo’s kwijt bent, wil je misschien ook alles van je baby vastleggen. Dat kan met de nieuwe baby-app Milk voor iPhone. Deze Nederlandstalige app is bedoeld voor vrouwen die borstvoeding geven en is ter introductie met 50% korting te downloaden. Met de app wordt het vrij gemakkelijk om alles te noteren. Je stelt alerts in wanneer je weer borstvoeding moet geven en in het historisch overzicht van de app zie je later precies hoe lang de baby aan de linker- of rechterborst heeft gesabbeld. Poepen en plassen van de baby leg je ook meteen vast. En als je toch bezig bent: de temperatuur kan er ook nog wel bij.

milk-timer-borstvoeding-iphoneDe interface van deze app is afgestemd op iOS 7. Wie de knalroze schermen niks vindt, kan ook overschakelen op een blauwe kleur. Eigenlijk is Milk in hoofdlijnen een soort prikklok: zodra je met voeden begint druk je op de startknop. Ondertussen kun je gewoon met andere apps bezig gaan, want Milk houdt de tijd ook op de achtergrond bij. Even wisselen van borst? Kan ook! Dan pauzeer je even en tap je op het plaatje van de andere borst. Bij elke slurpsessie kun je notities invoeren, je kunt instellen over hoeveel uur je een herinnering wilt krijgen (handig voor vergeetachtige moeders) en de app personaliseren met een foto en naam van de baby (voor als je wel heel, heel vergeetachtig bent).

Ontwikkelaar Kortsluiting zou je kunnen kennen van apps voor ongemakken zoals Trombose en het Pijndagboek voor iPhone. Of borstvoeding geven ook een ongemak is, mag je zelf bepalen.

Downloaden: Milk (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 20:36
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen baby, ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.