iCulture speelt: Minecraft krijgt minecart, Nederlandse Bermuda en The Collectables

Minecraft Pocket Edition is beter geworden door een update voor iPhone en iPad en The Collectables spat van het scherm. Wauw!

GU WO Minecraft Pocket Edition updateEen enorme update voor Minecraft waar je inhoudelijk én qua uiterlijk weer tijden mee vooruit kan. Het leuke en verzorgde nieuwe Nederlandse puzzelspel Bermuda en The Collectables, een schitterende uitziende game van de makers van shooters Far Cry en Crysis. Deze iCulture speelt ademt kwaliteit – alsof Grand Theft Auto San Andreas, Lego Star Wars: The Complete Saga, Sonic the Hedghehog 2 en Plants vs Zombies 2 nog niet genoeg speelplezier bevatten!

Minecraft Pocket Edition krijgt super-update

Minecraft Pocket Edition klein screenMinecraft Pocket Edition is zojuist voorzien van een update die het bouwspel fundamenteel beter maakt. De game ziet er vanaf nu een stuk fraaier uit. De kijkafstand van Minecraft voor iPhone en iPad is drastisch toegenomen, de licht- en misteffecten zijn verfijnd en ook komen de texturen en kleuren van voorwerpen nu rechtstreeks van de pc-versie, wat meer kleurendiepte toevoegt aan het spel waarin je na alle vrijheid een wereld tot je hand zet. Een nieuwe inventory in de Creative-stand van het spel maakt dat je items makkelijker bij de hand hebt tegenwoordig, maar het grootste nieuwe inhoudelijke hulpmiddel mag er ook zijn. Je legt nu rails aan en minecarts (heerlijke woordgrap zonder een woordgrap te zijn) die je erop kan zetten, om daarna volautomatisch van het ene naar het andere gedeelte te reizen.

De spijlen die je kan aanbrengen, beperken zich niet tot op de biezen van de rails. Je kan nu ook ijzeren celramen neerzetten, je hebt de beschikking over hooibalen, ijs, lang gras, tapijten en nieuwe soorten houtsoorten. Kan wortels verbouwen, aardappelen, pompoenen. Soepen maken. Of taarten! De klokken en kompassen waarover je kan beschikken, zijn handig voor de survival-stand maar kunnen ook naar hartelust worden gebruikt in de creatieve modus en oh ja… de computergestuurde dierenbevolking heeft haar hersencapaciteiten eens aangezwengeld en kan zich voortaan voortplanten. Wát een update!
Downloaden: Minecraft – Pocket Edition (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

ICS Minecraft Pocket Edition groot screenshot

Bermuda: Nederlands puzzelspel prikkelt

ICS Bermuda iPhone highscore puzzlegame“Eindelijk! Het is zover! Mijn nieuwe hobby-project staat in de App Store!” Dat meldt Michael Teeuw ondergetekende gisteravond via Twitter, met een verzoek om het bericht te retweeten onder mijn eigen volgers. Zo werkt het niet helemaal natuurlijk – we zijn geen klakkeloze spreekbuis voor apps. Maar na het oppakken van zijn Bermuda in de App Store, wordt al snel duidelijk welke aandacht het goed verzorgde puzzelspelletje wel verdient. Een item in de iCulture speelt. Bermuda is namelijk een verrassend leuk spelletje. Je vordert steeds verder in het spel met levels die verschillen op basis van het aantal zetten dat je mag doen. Maar de bedoeling is elke keer hetzelfde: zo’n hoog mogelijke score halen ten koste van je vrienden. Dat doe je door in een veld met driehoekjes de gróte driehoekjes weg te tikken. Als vier driehoekjes samen een grotere driehoek vormen, tik je hem weg en gaan alle gelijkgekleurde blokken die de driehoek aanraken, mee. Je kan rijen in alle zijwaartse richtingen verschuiven om driehoekjes bij elkaar te krijgen en dáár zit het venijn: elke verschuiving kost een beurt.

Tot zover doet Bermuda niks anders dan prikkelen, maar er is een element aan toegevoegd waar we nog niet helemaal over uit zijn. Met een lange druk op een driehoekje, verander je namelijk de kleur in een andere kleur. En daar komt een pay-to-win principe bij kijken, want als je meer reserve gekleurde driehoekjes wil, betaal je bij. Jammer dat het zo in elkaar steekt, want Bermuda is in de basis een lekker prikkelend puzzelspelletje. Sowieso even proberen.
Downloaden: Bermuda (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Trailer van de Dag: The Collectables

ICS The Collectables iPad iPhonCryTek doet binnenkort de iPhone en iPad opnieuw aan. Dat deden ze al eens eerder met het rolspelletje Fibble, maar dat was te weinig opzienbarend om uit te groeien tot een succes. Maar nu komt de ontwikkelaar achter de spetterende CryEngine en schitterende Far Cry- en Crysis-games opnieuw naar iOS. En hoe. The Collectables wordt een gratis te spelen actiegame die je van bovenaf bekijkt, die bovendien snel volgend jaar al moet uitkomen. In het spel speel je met verschillende verzetsstrijders die allemaal een andere uitrusting hebben en de beelden van de trailer lijken aan te geven, dat je de game met online medespelers tegelijk kan spelen. Het doorgaans nogal grijpgrage Mobage geeft de game uit en dat doet ons vrezen voor exorbitante prijzen van in-app aankopen en reclames agressief in beeld, maar The Collectables ziet er alvast fan-tas-tisch uit. We kunnen niet geloven dat we naar een game voor de iPhone en iPad kijken. Dus laat maar komen.

https://www.youtube.com/watch?v=670pVNI1O0E

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2013, 19:10
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.