MessageMe: nieuw alternatief voor WhatsApp?

MessageMe is een nieuw alternatief voor WhatsApp Messenger met YouTube-video's versturen, tekenen en walkie-talkie functie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

MessageMe iPhone chattenHet donderdag bijgewerkte sociale netwerk Path is niet de enige speler die zich nieuw op het terrein van WhatsApp Messenger bevindt. MessageMe is een nieuw uitgebrachte applicatie op SXSW die zich eveneens richt op instant messaging, en dat op zo’n overzichtelijke manier doet dat de app je als WhatsApp-gebruiker meteen vertrouwd zal aanvoelen. Tegelijk heeft de applicatie waarmee je elkaar gratis berichten stuurt, wel meer opties. Zo kan je elkaar foto’s onder kliederen en YouTube-video’s versturen.

Veel verstuurmogelijkheden

Kan het laatste dé factor zijn om publiek te winnen? Na Path donderdag is het dus ook in MessageMe mogelijk elkaar video’s te versturen, waardoor je niet meer hoeft te chatten over schreeuwende geiten door popnummers heen, maar ook meteen de video bij het verhaal kan voegen. En naast het tekenen op foto’s en afbeeldingen van anderen en uit je fotoalbum, zijn er nog meer bijzondere mogelijkheden van berichten sturen. Zo kan je foto’s ook direct vanaf de sociale netwerken Facebook en Instagram versturen. Eigen video’s delen is ook geen probleem. Verder kan je je locatie versturen en is er een walkietalkie-functie. Die is grappig: selecteer de functie en je kan overal drukken om op te nemen en met elkaar te blijven praten. Pas als je Done drukt, ga je terug naar de conventionele manier van berichten sturen. Je schakelt op die manier snel tussen tekstchatten en audiochatten.

MessageMe chatten MessageMe groep uitnodigen

Geld? Geld.

MessageMe verpakt de verschillende verstuurmogelijkheden handig. Druk op de plus naast het tekstvak voor een nieuw geschreven bericht en je ziet heldere vierkante icoontjes waarmee je kan kiezen tussen de opties. Naast de aankondiging ‘stickers’ is er nog een ander vakje donkergrijs en onbruikbaar: Money. Het zou erop kunnen wijzen dat je elkaar in een volgende versie geld kan toesturen, maar het kan ook betekenen dat je stickerpakketten moet gaan kopen om geld te gebruiken bijvoorbeeld. We hebben MessageMe benaderd met de vraag wat we bij de functie kunnen verwachten, en hebben daar inmiddels antwoord op bij monde van ontwikkelaar Arjun Sethi:

“We werken toe naar een lange termijn doel om geld te introduceren tussen vrienden, familie en collega’s. We hopen er een vlekkeloze gebruikerservaring mee neer te zetten. De mogelijkheid verkeert nu nog in betafase. Het is een plan voor op lange termijn.

Vertrouwd in opzet

MessageMe is meteen vertrouwd in opzet. Je maakt je telefoonnummer bekend om een account aan te maken en te bevestigen met een toegestuurde code. Daarna heb je een naam waarop je te vinden bent, maar ook een eigen pincode waarop andere gebruikers je kunnen vinden. Je kan de applicatie verbinden aan je adresboek, Facebook en binnenkort ook Twitter om vrienden te vinden, maar dat is niet verplicht. Na de eerste aanmelding kan je chatten met een scriptje om alle mogelijkheden te proberen. Verder valt op hoe makkelijk de applicatie meteen is. Met het pennetje rechtsboven begin je een chat of groepschat. Onderin staan drie tabbladen: de centrale met een overzicht aan berichten, een linker met je contacten onder elkaar en de rechter met je eigen profiel en toegang tot instellingen zoals account- en sociale netwerken-beheer. Je kan je zelf behalve een profielfoto ook een coverfoto à la Facebook en Twitter geven.

MessageMe walkietalkie MessageMe tekenen op foto

Uitdaging

Aan de applicatie zal het niet liggen: MessageMe is beschikbaar voor iOS en Android, is handig, snel en zit vol leuke manieren om berichten te versturen. Maar zoals voor elke instant messaging-app geldt, is dé grote uitdaging voor MessageMe het van de troon stoten van WhatsApp Messenger. En dat is, om het zacht uit te drukken, geen gemakkelijke klus gezien WhatsApp de eerste app is die praktisch iedereen voor de iPhone koopt.

Downloaden: MessageMe (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 17:41
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, gratis sms'en, instant messaging, messageme, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.