Mooie achtergronden op iPhone: 5 apps met wallpapers

Vijf iPhone-apps met mooie achtergronden en wallpapers voor je iPhone of iPod touch: Kuvva, Wallpapers HD, Vivid Wallpaper en meer!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Lijst iPhone-wallpapers apps iPhone
Geprikkeld door de eerste zonnige dagen eerder deze week? Tijd voor een nieuwe achtergrond op je iPhone of iPod touch! iCulture.nl zet vijf goede applicaties op een rij voor je volgende wallpaper op je favoriete toestel. Van kunstzinnig tot subtiel, van zelf knutselen tot een gigantische stapel wallpapers in allerlei categorieën.

De nieuwste wallpapers vind je in ons overzicht: Beste 5 apps met prachtige wallpapers voor iOS 7

Coole Achtergronden HD

De populairste achtergronden-app van het moment biedt niet alleen een ruime keuze uit achtergronden met natuur, dieren, auto’s, hartjes en abstracte vormen, maar ook mogelijkheden om die op verschillende manieren toe te passen. Je kan achtergronden zelf voorzien van andere kleuren, maar ze ook verwerken in fotocollages waaraan je ook eigen foto’s uit je fotoalbum kan toevoegen. Er zijn kleurenfilters om ze naar eigen hand te zetten en je kan zelf randen boetseren. Het beste is dat de app totaal gratis is, in ruil voor reclame die je in de app ziet.

Achtergronden HD menu links 2 Achtergronden HD overzicht 2

Deko

Deko is een gratis iPhone-app die je verzekert van een unieke achtergrond op je iPhone of iPod touch. De applicatie tovert constant nieuwe, willekeurige patronen uit de hoge hoed. Maar niet zonder invloed van jouw kant: jij bepaalt in hoeverre het patroon dat je ziet van invloed is op het volgende patroon. Dat doe je simpelweg door van rechts naar links te vegen. Hoe verder je veegt, hoe rigoureuzer het patroon wordt aangepast. Patronen die je bevallen, kan je opslaan in de gallerij in de app en natuurlijk op je iPhone of iPod touch. Je betaalt eenmalig 1,79 euro in de app om alle patronen in hoge resolutie te kunnen downloaden.
Lees meer over Deko op iPhone.

Deko pagina vegen volgende achtergrond Deko gallerij

Kuvva

De wallpaper-app Kuvva gooit je niet dood met achtergronden met hartjes, chromen Apple-logo’s en Lamborghini’s die je in elke wallpaper-app ziet, maar biedt een collectie stijlvolle en bijzondere achtergronden van ontwerpers en designstudio’s van over de hele wereld. Een team van de Nederlandse ontwikkelaar achter WeTransfer zorgt ervoor dat de app blijvend nieuwe, stijlvolle achtergronden krijgt en desgewenst krijg je zelfs elke maandag een pushbericht om de nieuwste collectie te bekijken. De interface van de app is fijn: met verticale vegen doorloop je het aanbod wallpapers en met in een beeld schuivende menubalk onderin sla je ze op. Het aanbod van Kuvva bevat artistieke hoogtepuntjes met zowel drukke composities als rustige achtergronden die het ook prima doen achter je apps.
Lees meer over Kuvva op iPhone.

Kuvva achtergronden iPhone overzicht Kuvva voorbeeld achtergrond

Vivid Wallpaper

Zo’n waterval met een glossy effect er overheen is best mooi om te zien, maar als achtergrond voor je app-pictogrammen wel erg druk. En die achtergrond waarop het lijkt alsof elke app in een boekenkast staat is absoluut geinig, maar waar stond die ene app ook alweer? Er zijn eigenlijk niet gek veel iPhone-apps die achtergronden presenteren die net zo stijlvol zijn als de iPhone en iPod touch zelf. Maar met Vivid Wallpapers kan je vermoedelijk wel uit de voeten. In deze app bepaal je de kleurenvariaties op de achtergrond, de horizontale scheidingslijn tussen apps en daar de structuur van en het patroon en de kleur van de achtergrond. Het levert al snel heldere, krachtige achtergronden op.
Lees meer over Vivid Wallpaper op iPhone

Vivid Wallpaper geel Vivid Wallpaper opties

Deze app is niet meer verkrijgbaar

Wallpapers HD

Een app die je als de huidige standaard van de achtergronden-apps kan zien, ondanks dat je in de gratis versie altijd reclame ziet. Als je 89 cent uitgeeft aan de betaalde Gold-variant, is die weg en krijg je er ook een zoekfunctie bij. Beide versies van Wallpapers HD barsten van de achtergronden die je op iPhone-aangepast schermformaat of origineel hoge resolutie-formaat kan downloaden. Dat laatste is wat je moet doen, want alleen dan kan je zelf de compositie bepalen. Je sorteert de wallpapers op actualiteit of populariteit en met een knop onderin schakel je eenvoudig tussen categorieën. Bladeren gaat bovendien soepel met veegbewegingen. Ondanks het prijskaartje, kan je in de gratis versie probleemloos wallpapers downloaden zonder een cent te betalen en dat zal voor heel veel gebruikers al genoeg zijn.

Wallpapers HD achtergronden 2 Wallpapers HD enkel voorbeeld 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 23:46
Categorie Lifestyle
Onderwerpen achtergronden, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.