FlickStackr: naast foto’s nu ook video’s van Flickr opslaan op iPhone

De uitgebreide Flickr-app FlickStackr kan naast foto's nu ook video's downloaden, in lijsten zetten en opslaan in je fotoalbum of online.

FlickStackr for Flickr foto's beheren op iPhone iPadFlickStackr is niet langer alleen nog maar een iPhone-app om foto’s van Flickr en 500px te organiseren en te downloaden op je fotoalbum of online opslagdiensten zoals Dropbox. Vanaf de nieuwste update voegt de applicatie dezelfde functionaliteit toe voor video’s van de fotowebsite. Die kan je downloaden in FlickStackr en vervolgens offline terugkijken. Tegelijk is de app stabieler en sneller geworden met het ophalen en beheren van foto’s.

Video’s spelen maar een kleine rol op Flickr, waar vooral (hobby)fotografen met spiegelreflexcamera’s hun favoriete werk naar uploaden. Daarom is het aardig dat de app ook qua foto-opties behoorlijk is uitgebreid. Zo zie je nu bij elke lijst van foto’s (stack) die je samenstelt of verwerkt in de applicatie, het aantal views van foto’s, aantal favorieten en reacties. Daarnaast kan je online stacks nu snel verversen om te zien of er foto’s bij zijn gekomen, zijn er geen limieten meer op het aantal verversingen en wordt een lijst van foto’s ‘oneindig’ bijgeladen terwijl je doorscrollt. Tevens is de fotobewerker in de applicatie vernieuwd. Saillant detail is het daarbij om dezelfde Aviary-fotobewerker gaat als in de officiële Flickr-app.

De laatste update in FlickStackr 3.1 is een handigheidje in de interface van de app. Je kan de actie voor een dubbele tik of een ingedrukt houden op een foto, lijst, details en in volledig scherm zelf bepalen. Daarbij heb je de keuze uit favoriet markeren, like geven, stemmen (bij 500px), een foto naar een stack versturen, opslaan in je fotoalbum, opslaan in een online opslagdienst van voorkeur en alle foto’s van de fotograaf bekijken.

FlickStackr hoofdmenu FlickStackr foto's organiseren

Alle nieuwigheden van de update werken zowel in de gratis als betaalde versie van FlickStackr. In de gratis variant FlickStackr Explore zie je bij zoekopdrachten echter alleen de eerste honderd resultaten en mag je maximaal 500 foto’s per dag onder handen nemen. In de betaalde versie kamp je niet met limieten.

Downloaden: FlickStackr for Flickr (€1,79, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: FlickStackr Explore (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2013, 11:39
Categorie Fotografie en video
Onderwerp flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.