Los in ‘t bos voor iPhone en iPad: spelen met toegevoegde realiteit

Los in 't bos voor iPhone en iPad is een buitenspeel-app over de natuur en maakt gebruik van toegevoegde realiteit.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Los bosLos in’t bos is een buitenspeel-app voor kinderen van 9-12 jaar. Het spel kan overal buiten gespeeld worden: in het bos, het park, de tuin of op een schoolplein. De app maakt gebruik van augmented reality en heeft als doel het planten van virtuele bomen. In het spel vraagt de boswachter je om een aantal jonge dieren groot te brengen door opdrachten te vervullen. Bijvoorbeeld een virtueel vuur blussen, of vliegen vangen om je spin te voeren. De app is bedacht door Stichting Nationale Boomfeestdag, Staatsbosbeheer, Stichting Natuurwijs en Aglia.

Het spel heeft vier verschillende levels, en in ieder level moet je meer dieren grootbrengen. Er is ook een stroper waar je voor moet uitkijken, want die probeert dieren van je af te pakken. Afhankelijk van je score kun je 1 tot 3 sterren verdienen. Als je alle sterren hebt verzameld wordt je beloond met een virtuele boom. Die kun je planten op een speciale plek, waar hij zichtbaar blijft, samen met de dieren je die hebt grootgebracht.

Los in ‘t bos is duidelijk een spel met een educatieve insteek, maar is desondanks vermakelijk voor kinderen die iets over de natuur willen leren. Het spel heeft duidelijke instructies en het gebruik van augmented reality is goed gekozen. Zo zien kinderen niet alleen het spel, maar ook de natuur om hen heen. Een prima optie voor een herfstige boswandeling.

Downloaden: Los in ‘t bos (gratis, universeel, iOS 6.0+)

los bos dierenlos bos opdracht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 23:01
Categorie Games
Onderwerpen augmented reality, kinderen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.