Live Street View: Nederlandse app voegt kompas en Street View samen

De Nederlandse iPhone-app Live Street View brengt de kompas-functie van de iPhone samen met de 3D-weergave van Google Maps. Zo kan je door de telefoon te kantelen rondkijken in Google Street View.

Live Street View iPhone app kompasDe Nederlandse applicatie Live Street View van Tim Broddin brengt twee bijzondere functies samen: het kompas dat ingebouwd zit in nieuwere iPhones en de Street View-functie die in Google Maps is ingebouwd. Zo kan je op de plek waar je momenteel verkeert, rondkijken met Streetview op de iPhone. Dat kan handig zijn om bijvoorbeeld snel straatnamen te achterhalen. De net uitgebrachte update 2.0 zorgt ervoor dat je favoriete plekken kan opslaan en beroemde plekken kan bekijken.

In de laatst genoemde toevoeging, lijkt Live Street View op een zoekopdracht invoeren in Google Maps, de plek opzoeken en die vervolgens bekijken in Google Street View. Het verschil is dat de app van Broddin alvast in het oog springende monumenten voor je opzoekt. Vervolgens kun je er door de iPhone te kantelen, doorheen kijken. Dat is het trucje van Live Street View: doordat de dienst is verbonden aan het kompas van je iPhone, kijk je naar het noorden door de telefoon naar het noorden te richten – en hetzelfde geldt voor de andere windrichtingen natuurlijk ook.

Als je de app opstart, zie je Nederland en België op een Google Maps-kaart in beeld. Met een druk op de locatieknop bovenin wordt je locatie opgezocht en door vervolgens op de blauwe stip in beeld te drukken die je locatie aanduidt, activeer je de Street View-weergave. Op dat moment verandert de interface van de app, die je ook liggend kan gebruiken. Behalve met het kompas kan je ook zelf draaien en scrollen door het beeld, maar dat gaat niet zo snel als in de standaard Google Maps-applicatie. Met knoppen bovenin kan je de locatie delen, zien op kaart, het ronddraaien per kompas uitschakelen en een locatie aan favorieten (bookmarks) toevoegen.

Gezien de toevoeging van Live Street View ten opzichte van de standaard Google Maps-applicatie op de iPhone niet erg groot is, betaal je vooral voor een gimmick en een tot nu toe te geringe lijst met bezienswaardigheden. Je mag zelf bepalen of dat de prijs waard is.

Downloaden: Live Street View (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 16:21
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen google, streetview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.