Pesten HD: speel het kaartspel alleen of online op de iPad

Het Nederlandse spel Pesten HD voor de iPad laat fans van het kaartspel offline en online tegen andere spelen met regels die je zelf kan instellen. Zo zijn ook de regels van Crazy Eight en Mau Mau te implementeren.

Pesten HD iPad hoofdmenuZeven is kleven, A verandert richting en na een joker pak je vijf kaarten. Misschien wel het bekendste kaartspelletje voor jong en oud, leent zich natuurlijk prima voor de iPad. Pesten HD van de Nederlander Robin Knip zorgt ervoor dat je het kaartspel ook op de iPad kan spelen, voorzien van de bekendste Nederlandse regels. Het spel kan zowel offline als online gespeeld worden. Je kan zelfs een potje tegen de computer spelen terwijl je wacht op een online medespeler.

Tegen de computer speel je in Pesten HD tegen drie computers: West, Noord en Oost. Zelf ‘zit’ je aan de onderkant van het scherm en daar bekijk je de eigen hand met kaarten. De interface van het spel zorgt dat je geen actie vergeet of verkeerd doet. Als je beurt voorbij is, druk je op een vinkje rechts in het scherm dat er alleen op dat moment komt te staan. Pesten HD online spelletjeAls je nog maar één kaart in de hand hebt, dien je daarvoor op een opdoemend knopje links in het scherm te drukken.

Echt riant afgewerkt is Pesten HD niet. Het spel ziet er alleszins simpel uit, met fraaie donkerkleurige achtergronden en animaties, maar fletse kaartafdrukken en een amateuristisch getekend mannetje in het hoofdmenu. Het pakken en kiezen van kaarten uit je hand en de visualisatie van de effecten die bepaalde kaarten teweeg brengen, zijn echter prima uitgewerkt. Pesten HD speler wintOok is het erg aangenaam dat je online kan spelen, zowel tegen onbekenden als vrienden via Game Center.

Als je iPad niet automatisch in het Nederlands ingesteld staat, wordt er een variant op de Nederlandse pesten-regels ingeladen. Die heet Crazy Eights, een naam die terugkomt in de subtitel van de app. Onder de instellingen kan je aangeven met welke regels je online wilt spelen: het Nederlandse Pesten, Crazy Eights of het Duitse Mau Mau. Daaronder kan je bovendien zelf de uit te voeren actie van alle kaarten instellen en kan je aanvullende regels wijzigen zoals: wat is de straf voor het verzuimen om de laatste kaart te melden? Zo kan je zelfs je eigen spel maken in Pesten HD. Fans van het kaartspelletje kunnen zich, op een beter uiterlijk na, niks meer wensen.

Downloaden: Pesten HD (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2012, 17:06
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.