Liike, een Facebook-app voor de iPhone, iPod touch en iPad

Liike is een nieuwe applicatie die probeert beter te zijn dan de officiële Facebook-applicatie. De app richt zich vooral op sneller kunnen wisselen tussen functies in de app en de chatfunctie van Facebook.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

Vers van de pers is vandaag de app Liike in de App Store verschenen. Deze gloednieuwe universele applicatie heeft als streven (en claimt het al te zijn) beter te zijn dan de officiële Facebook-app. Eén van de belangrijkste features in de app lijkt de Facebook chat te zijn, de knop is namelijk in bijna elk scherm opgenomen. Daarnaast is de app ook geoptimaliseerd voor de iPad, die daarmee een groot gat opvult dat Facebook (nog) niet zelf heeft opgevuld.


liike chat facebookOp het eerste gezicht lijkt de applicatie gewoon een omhulsel te zijn voor de mobiele website van Facebook, maar wanneer je de app wat langer gebruikt zie je dat er toch kleine verbeteringen in de app zitten die je niet op de mobiele website vindt. Zo kun je sneller schakelen tussen de verschillende onderdelen van Facebook: Nieuwsoverzicht, Profiel, Groepen enzovoorts. Ook heeft de applicatie een aparte tab voor meldingen, die zoals verwacht al je nieuwe en oude meldingen laat zien, alsmede de datum waarop je de melding kreeg.

Zoals al vermeld lijkt de voornaamste verbetering ten opzichte van de mobiele website en Facebook’s eigen iPhone-app de chatfunctie. De ontwikkelaars van de app hebben ervoor gezorgd dat de chatfunctie op bijna elke pagina in de app aanwezig is. Bij het chatten hebben de ontwikkelaars ogenschijnlijk de look en feel van de berichten-app van iOS geprobeerd te imiteren. Toegegeven, waar de applicatie in de andere onderdelen min of meer middelmatig van kwaliteit zijn, blinkt de chatfunctie uit. Wanneer je de applicatie ook op je iPad geïnstalleerd hebt, verschijnen de berichten direct op beide apparaten.

Downloaden:
Liike (Tijdelijk €0,79 – universeel)
Facebook (Gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 16:21
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.