Facebook komt met eigen fotodienst voor de iPhone

Facebook komt binnenkort met een geheel eigen en nieuwe applicatie waarmee je foto's kan delen zoals in Instagram, Path en Color. De dienst verschijnt voor de iPhone en heet mogelijk WithPeople of Hovertown.

Facebook-eigen-foto-app-voor-iPhoneDe website Techcrunch heeft de hand gelegd aan een stapel documenten die erop wijzen dat Facebook spoedig een eigen fotodienst zal introduceren voor de iPhone. De dienst, die binnen de kantoormuren ‘Hovertown’ en ‘WithPeople’ wordt genoemd, lijkt volgens de site veel op fotodiensten die we al kennen. Het zou eigenschappen van Instagram, Path en de falikant mislukte start-up Color combineren en die in een bijzonder fraai jasje hijsen. Bovenal is het bijzonder dat Facebook zelf met een totaal nieuwe applicatie komt.

Het lijkt logisch dat de nieuwe fotodienst volledig geïntegreerd wordt met Facebook zelf. Elke maand worden er maar liefst zes miljard foto’s geüpload op het sociale netwerk en dat zou betekenen dat ‘WithPeople’ in één klap het grootste medium is om foto’s mee te delen. Maar die volledige Facebook-integratie is nog geen zekerheid, meldt Techcrunch. Het weblog spit op moment van schrijven nog door de documenten, maar stelt dat de nieuwe applicatie wel eens een op zichzelf staand netwerk kan worden waarop je toevallig kan inloggen met je Facebook-account.

Facebook eigen foto app voor iPhone volledig

Voor de volledigheid: Instagram is een razend populaire applicatie waarmee je foto’s kan voorzien van kleurenfilters en die foto’s kan je in de applicatie zelf delen met vrienden. Path is een strak uitziend klein sociaal netwerk waarin je foto’s mag delen met maximaal 50 anderen. Met de roemruchte applicatie Color tenslotte, zie je foto’s die andere mensen in dezelfde omgeving hebben genomen. De twee eerstgenoemde applicaties kun je reeds linken aan een Facebook-account waar naar je de foto’s door kan sturen.

Het is nog niet bekend wanneer Facebook’s foto-applicatie voor de iPhone moet verschijnen. Het screenshot bij dit artikel is wel van de app afkomstig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 15:43
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, sociale media, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.